KSV Roeselare klimt na zege op naar vijfde plaats

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Met een 1-2-zege bij rechtstreekse concurrent Seraing pakte de tweedeklasser op het Stade Pairay de intussen al zesde uitwinst van dit seizoen.

In een gelijkopgaande studieronde mikte thuisspeler Vion na een kleine twintig minuten op de lat. Wit-zwart voetbalde aardig mee, maar met een binnentikker van Popoola waren het toch de Luikenaars die de score openden. Nog binnen het halfuur kwam ook Roeselare tot een eerste kans en mikte Brouwers in het zijnet. Opnieuw langs Brouwers viel de gelijkmaker wat later toch toen Seoudi na een vrije trap op thuisdoelman Mfa Mezui besloot en de bal in de herneming hoog in doel verdween.

Rode kaart

Ook in een tweede helft met veel strijd om het balbezit en een pak kaarten bleven beide ploegen fel aan elkaar gewaagd. Zo mikte Senakuku al vroeg over, maar was het Roeselare dat de strijd op het middenveld naar zich toe trok en met een doelpunt van Suarez op voorzet van Coussement uiteindelijk de bovenhand haalde. Na tumult in de zestien trok ref Mesotten in de slotminuten nog rood voor thuisspeler Pierrot. Voor de bezoekers – na winst bij Union en Coxyde – meteen goed voor de derde opeenvolgende overwinning buitenshuis.

(SBE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.