KSV Roeselare kan geen vuist maken op Union en gaat met 3-0 de boot in

© (Foto VDB)
Redactie KW

T2 David Colpaert die nog voor eenmaal de honneurs waarnam als hoofdtrainer, bracht zowat alle beschikbare spelers aan de aftrap. Op de bank de anciens Valpoort en Lentz en vooral een groepje jonge beloften.

Union begon fel aan de wedstrijd en kreeg enkele kleine kansjes in de openingsminuten via Tobekou en Teuma, die in het zijnet en over mikten. De eerste echte kans was voor Samyn, die een mooie kruispas van Rommens slordig naast mikte. Twee minuten later was het prijs. Teuma zette een mooie combinatie op en bracht Selimani alleen voor doel, die vervolgens Samyn en Biebauw omspeelde en beheerst binnen legde. Daarna nam de thuisploeg wat gas terug en zakte diep in. Wit-zwart kwam wat meer in de wedstrijd, zonder een echte kans af te dwingen. Alleen een zwak afstandsschot van Aoulad pakte Saussez makkelijk. Het was vooral opletten voor de scherpe counters van de thuisploeg. De wedstrijd kabbelde zo verder tot aan de rust.

Na de pauze moest wit-zwart dreigender voor de dag komen, maar het was weer Union dat onmiddellijk de toon zette. Drie minuten na de rust zette de verdediging de deur wijd open. Selemani zette Tabekou alleen voor doel en deze werkte beheerst af. KSVR had met Samyn, Aoulad, Kargbo, Casagolda en Godwin vijf aanvallers tussen de lijnen, maar kon slechts eenmaal dreigen tijdens de tweede helft met een afstandsschot van Casagolda. Trainer Arnar Grétarsson samen met een van de Braziliaanse investeerders zagen dat er nog heel wat versterking zal nodig zijn om een behoorlijk figuur te slaan in de sterke 1B-divisie. Op het uur ging Biebauw foutief in de voeten van Tabekou. Selimani zette met een shownummer de strafschop om. De thuisploeg speelde in de slotfase nog kat en muis met KSVR, maar vergat de score nog aan te dikken.

R.Union St-Gilloise : Saussez, Vega, Kandouss,, Perdichizzi, Hamzaoui (67’Kis), Nielsen, Teuma ,Mehlem ( 60′ Van Der Heyden), Tabekou, Fixelles, Selimani

KSV Roeselare : Biebauw, Damman (80′ Devos), Verpoort, Zolotic, , Vanbelle, Godwin ( 72′ Valpoort), Aoulad (85’Bakelandt), Rommens, Samyn, Kargbo en Casagolda

Doelpunten : 9’Selemani (1-0), 48′ Tabekou (2-0),61′ Selimani (3-0, penalty).

Gele kaarten : 44′ Zolotic, 60′ Biebauw, 88′ Van der Heyden

(FBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier