KSV Roeselare houdt voor de tweede week op rij de punten thuis

SV Roesleare © VDB
Redactie KW

Na de 3-1-zege van vorige week tegen OH Leuven mochten ze vandaag op Schiervelde opnieuw juichen. KSVR won met 3-0 van Union en mag met een zes op zes stilaan weer naar omhoog kijken.

Arnar Grétarsson hield zoals verwacht vast aan de 3-4-3 waarmee hij het exact een week geleden tegen de Leuvenaars tot de eerste drie punten van het seizoen schopte. KSVR ging in Union eerder dit seizoen met 3-0 de boot in en was dus gewaarschuwd voor de Brusselaars, die in het tussenseizoen met Tau, Selemani en Niakaté drie van hun absolute sterkhouders andere oorden zagen opzoeken.

Union-trainer Kristiansen had zijn huiswerk goed gedaan en met een hoge pressing op de bal waren het de bezoekers die op Schiervelde het best uit de startblokken schoten. Dat leverde de Noorse spits Haugen na een voorzet van Tabeko na tien minuten een dot van een kans op, maar gelukkig voor de thuisploeg was die te verrast om het leer al vroeg tegen de touwen te jassen.

KSVR had het moeilijk om onder de bezoekende druk uit te komen. Het leverde ze bij de bezoekers een karrenvracht aan hoekschoppen op – waarvan Bager er na dik twintig minuten spelen eentje op de lat kopte – maar al bij al lukte het ze bij Roeselare om zonder al te veel problemen overeind te blijven, met een logische 0-0 dus bij de rust.

Net als in de eerste helft was het opnieuw Union dat na de koffie het felst van start ging. Die drang naar voor zorgde ervoor dat er in de rug van de bezoekende defensie heel wat ruimte viel en op aangeven van Amir Nouri kon Rodrigo Bassani er bij de eerste de beste tegenprik zowaar zelfs plots 1-0 van maken. Een aangeslagen Union kon daar niet meteen iets tegenoverzetten en net geen kwartier later was het opnieuw Nouri die zich liet opmerken. Het voorbereidende werk kwam nu van Yhoan Andzouana, die knap de achterlijn haalde en zijn ploegmaat zo de 2-0 voor de voeten schoof.

In blessuretijd deed de pas ingevallen Godwin er nog een derde doelpunt bij. Een zes op zes dus voor Roeselare, dat in de stand zo al zeker voor een dagje over Lommel springt.

(SBE)

KSV Roeselare – Union St.-Gilles 3-0

Roeselare: Biebauw, Vervoort, Zolotic, Voet, Nouri (88′ Godwin), Areias, Rommens, Vanbelle, Naessens (86′ Casagolda), Bassani (78′ Camargo), Andzouana.

Union: Saussez, Perdichizzi, Bager, Hamzaoui, Nielsen, Mehlem, Tabekou, Fixelles (60′ Gerard), Teuma, Haugen (54′ Ferber), Vega (68′ Young).

Doelpunten: 50′ Basssani (1-0), 64′ Nouri (2-0), 91′ Godwin (3-0).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier