KSV Roeselare houdt Union op 1-1-gelijkspel in laatste wedstrijd voor de winterstop

© Belga

Het was voor wit-zwart onder de nieuwe coach Nano de derde wedstrijd op rij zonder nederlaag.

Bij de Schiervelde-jongens stak Biebauw ziek in bed en mocht Lentz, die op na een afwezigheid van drie seizoenen eind augustus terugkeerde naar de ploeg waar hij ooit drie jaar lang eerste doelman was, dit seizoen voor het eerst in doel verscheen. Nog bij Roeselare begon Dufour verrassend op de bank en kreeg Yagan de voorkeur op Rajsel, voor wie tegen zijn ex-ploeg niet meer dan een rol als invaller was weggelegd.

Het balbezit was in het openingskwartier grotendeels voor de bezoekers, al hadden die na tien minuten wel een slipper van Kocabas nodig om tot een kans te komen. Ferber kon op een haar na profiteren, maar gelukkig voor de thuisploeg kon de teruggekeerde Damman erger voorkomen en leverde het ongelukkige balverlies van de Roeselaarse Luikenaar niet meer op dan een derde hoekschop op een handvol minuten.

De thuisploeg kon mits winst een goede zaak doen en reageerde ondanks een wat valse start allerminst aangeslagen. Zo mikte Gravenberch na vijftien minuten eerst nog gekraakt voorlangs, maar zorgde Aoulad – die kon profiteren van een door Saussez gelost schot van Damman – er wat later wel voor dat niet Union maar wel Roeselare zo’n zeven minuten voor de rust, niet eens onverdiend, op een 1-0-voorsprong klom.

Vrijwel meteen na rust mikte Kargbo vanop afstand recht op Saussez. Het was meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg, die het nu steeds moeilijker leek te krijgen om het hoofd boven water te houden tegen een ploeg die vorige woensdag nog RC Genk, leider in 1A, uit de beker kegelde, wat hen nog voor het uur langs de onvermijdelijke Niakaté – met een bal die vanop zo’n twintig meter via de onderkant van de lat een kansloze Lentz het nakijken gaf – de niet geheel onverdiende 1-1 opleverde.

Bij Roeselare bracht Nano met onder meer Dufour en Rajsel nog vers bloed tussen de lijnen. Ook zij konden niet verhinderen dat Union nu baas bleef, maar aangezien ook de Brusselaars het amper tot een bal tussen de palen konden schoppen, mocht met een 1-1-eindstand uiteindelijk niemand echt klagen.