KSV Roeselare houdt leider KV Mechelen op een 0-0-gelijkspel

We zien Nermin Zolotic van KSV Roeselare in duel met Joachim van Damme van KV Mechelen. © BELGA
Redactie KW

Na vijf opeenvolgende nederlagen pakte wit-zwart zo z’n eerste punt onder de nieuwe coach Nano.

De nederlaag van in Tubize bracht enkele serieuze verschuivingen met zich mee. Zo slachtofferde de nieuwe Spaanse oefenmeester in vergelijking met vorige week onder meer Kompany en Lépicier, wat er dan weer voor zorgde dat onder meer Gravenberch en Damman opnieuw in de ploeg verschenen.

In een wedstrijd die door een oponthoud van het Mechelse supporterslegioen met een kwartier vertraging van start ging zorgde Yagan met een tweetal acties op rechts voor de eerste dreiging. Helaas voor de thuisploeg liep het bij z’n laatste bal telkens fout, al mocht Mechelen-doelman Verrips niet mopperen toen Camargo, na een derde dribbel van de Roeselaarse Brusselaar, kort daarna in één tijd naast mikte.

De wedstrijd startte een kwartier later door de ietwat te enthousiaste supporters van KV Mechelen.
De wedstrijd startte een kwartier later door de ietwat te enthousiaste supporters van KV Mechelen.© BELGA

Met Dufour in de steun van de diepe spits bleef het meeste gevaar van de thuisploeg komen. Dat leverde de thuisploeg op het halfuur langs Aoulad – die na een steekbal van Van Acker alleen voor Verrips te lang talmde om de bal in doel te schuiven – de beste kans van de avond op. Aan de overkant schreeuwde KVM-trainer op slag van rust moord en brand na vermeend handspel van Semedo. Vanbecelaere zag er geen graten in, wat er, na een eerste helft waarin het betere van het spel verrassend genoeg van de thuisploeg kwam, meteen voor zorgde dat we met 0-0 konden gaan rusten.

Een prestatie waaraan ze zich bij de wit-zwarten konden aan optrekken. De bezoekers moesten het nu uit een ander vaatje zien te tappen en met Matthys in de plaats van een bleke Storm kwam er nu plots ook meer vaart in het Mechelse spel. Het was diezelfde Matthys die op het uur – nadat eerder Gravenberch na een foute interventie van Camargo al een bal van de lijn had gehaald – die op het uur twee keer Biebauw op z’n weg vond. In de slotminuut mikte gewezen Rode Duivel De Camargo de allerlaatste bal richting doel nipt naast.

(SBE)

KSV Roeselare – KV Mechelen 0-0

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Gravenberch, Camargo, Van Acker, Zolotic, Yagan, Dufour (85′ Lépicier), Semedo (90′ Borry), Aoulad (78′ Godwin).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.