KSV Roeselare houdt eersteklasser Moeskroen op 1-1 gelijkspel

Saviour Godwin maakte het doelpunt voor Roeselare. © VDB
Redactie KW

In een derde van vijf oefenwedstrijden hielden KSV Roeselare en Excel Moeskroen elkaar woensdag op het veld van tweedeprovincialer KFC Lichtervelde perfect in evenwicht.

De grote massa bleef achterwege voor de komst van de wit-zwarten en het Moeskroen dat vorige week KV Oostende nog op een droge 4-0-nederlaag trakteerde. Het kon ze noch bij de wit-zwarten, noch bij de Henegouwers veel schelen, want die maakten er met kansen langs beide kanten – zo kon Pierrot na zes minuten net niet bij een doorsteekpass van Spahiu en slaagde aan de overkant ook Van Acker er niet in om een aflegger van Casagolda te kadreren – al heel snel een leuke wedstrijd van.

Het waren de bezoekers die de eerste helft domineerden, maar het grootste gevaar dat bleef ook na die eerste waarschuwing van Van Acker van de Schiervelde-jongens komen. Dat leverde onder meer Casagolda nog een dot van een kans op maar helaas miste die zijn controle en kon Vasic redding brengen. Tien minuten later mikte Ciranni aan de overkant de zo goed als laatste poging van de eerste helft op de buitenkant van de paal.

Van een verschil in klasse viel tussen de Henegouwers en de West-Vlamingen ook in de tweede helft maar weinig te merken. Een billijke 0-0 leek in de maak, tot eerst Boya zich tot een domme handsbal liet verleiden (en Godwin er vanop de stip 1-0) van maakte, en daarna op een schot van Godeau (ex-Zulte Waregem) ook Lentz plots in de fout ging. Het maakte er de vreugde in de twee kampen daarom niet minder om.

(SBE)

KSV Roeselare – R. Excel Moeskroen 1-1.

Roeselare: Biebauw (46′ Lentz), Devos (46′ Cojocaru), Lépicier, Zolotic, Madu (88′ Vanneste), Van Acker (72′ Timmerman), Bakelandt (58′ Klingopoulos), Samyn (88′ VAndelannoitte), Aoulad (46′ Yagan), Godwin, Casagolda (65′ Kargbo).

Moeskroen: Vasic, Ciranni (71′ Campis), Boya, Godeau, De Medina, Antonov, Van Durmen (46′ Dusenne), Spahiu (56′ Olinga), Hocko (46′ Mohamed), Allagui (60′ Ippolito), Pierrot (46′ Osabutey).

Doelpunt: 67′ Godwin (1-0), 88′ Godeau (1-1).

Geel: 76′ Cojocaru.

Scheidsrechter: Boterberg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier