KSV Roeselare houdt een puntje thuis tegen Beerschot

© Nermin Zolotic probeerde de doelman van Beerschot te bestoken met een kopbal.
Redactie KW

In een wedstrijd waarin de wit-zwarten het tegen de titelfavoriet lang niet onder de markt hadden, pakten de Schiervelde-jongens zaterdagmiddag hun eerste punt van het seizoen.

De kennismaking met de nieuwe T1 Arnar Grétarsson is het thuispubliek goed bevallen. De IJslander dropte met de jonge Robbe Bakelandt meteen een grote verrassing in de basis. Aoulad begon hierdoor op de bank. Voor de deze week aangeworven Marco Túlio, door problemen met zijn werkvergunning, en de van Westerlo overgekomen Jens Naessens, out met een contractuur, kwam het treffen de jongens uit het Antwerpse nog te vroeg.

Bij de bezoekers maande Stijn Vreven zijn troepen aan om fel aan de match te beginnen en dat resulteerde al na zes minuten in een eerste kans, maar Sanusi – één van de vier nieuwkomers die bij de bezoekers aan de aftrap verscheen – mikte vanop de rand van de zestien hoog over. Wat later probeerde ook Dom het vanop afstand, maar ook hij kreeg het leer niet voorbij Biebauw.

1-0 voor Roeselare

De thuisploeg slaagde er na een halfuur in om het evenwicht te herstellen en dat leverde de Schiervelde-jongens prompt een goal op toen Samyn de bal op aangeven van Rommens plots laag naar de tweede paal verstuurde en Godwin Vanhamel van dichtbij geen schijn van een kans liet. Rommens is zo meteen na zijn overgang van Westerlo al goed voor een assist.

Verdiende gelijkmaker

Beerschot wou kost wat kost een eerste nederlaag zien te vermijden, maar ondanks de aanvallende intenties van de bezoekers slaagde de Kielse Ratten er op een karrenvracht aan hoekschoppen na maar sporadisch eens in om Biebauw echt aan het werk te zetten. Niet geheel onverdiend bracht de net ingevallen De Keersmaecker de bordjes op dik twintig minuten weer op gelijke hoogte, niet toevallig na een vrije trap en na een bal die door een bos van benen in de Roeselaarse zestien bleef hangen. Een ultiem slotoffensief van de jongens van het Kiel leverde daarna niets meer op, waardoor de kop voor de thuisploeg – die volgende week naar Westerlo trekt – er meteen ook af is. (SBE)

Roeselare: Biebauw, Damman, Vervoort, Zolotic, Vanbelle (75′ Vandelannoitte), Rommens, Bakelandt, Samyn, Casagolda (92′ Aoulad), Samyn, Kargbo (85′ Valpoort).

Beerschot: Vanhamel, Halaima, Seigers (87′ Bourdin), Prychynenko, Vorogovskiy, Dom (71′ De Keersmaecker), Sanusi, Brogno, Holzhauser, Tissoudali (63′ Bugridze), Vancamp.

Gele kaarten: 18′ Godwin, 83′ Damman.

Doelpunten: 40′ Godwin (1-0), 71′ De Keersmaecker (1-1).

Scheidsrechter: Vermeire.

(Stijn Beeckaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier