KSV Roeselare haalt uit bij Virton

In een met 1-4 gewonnen uitmatch zorgden Brouwers, Provoost, Seoudi en De Rechter voor de Roeselaarse goals.

Tegen het Virton van ex-KSVR’er Mbuba begon Coussement als rechtsachter en bleef de basiself die vorige week leider Tubize op een punt hield verder ongewijzigd. Veel tijd voor een studieronde was er niet, want al in de openingsminuten werd Brouwers randje buitenspel afgevlagd op een steekbal van Impens. Een goede start, want toen Coussement na een uitgesponnen aanval over rechts Brouwers vond, was de 0-1 wat later toch een feit. Een wedstrijd die leuk op en af bleef gaan. Zo kwam Mbuba nog voor de rust dicht bij de 1-1, maar mikte de diepste Virton-aanvaller de wenkende kans onbesuisd naast.

Uitblinker

Met een felle start leek de thuisploeg wit-zwart kort na rust dan toch bij de keel te grijpen. Tot veel gevaar leidde dat niet en op een hoekschop van De Rechter kon Provoost zowaar verdubbelen tot 0-2. Match gespeeld en een Roeselare dat de partij nu meer dan in handen had. Op een tweede assist van uitblinker Coussement had De Rechter uiteindelijk ook zelf zijn goaltje beet en mocht Seoudi – nadat de thuisploeg langs Ngadrira milderde vanop de stip – met een elfmeter de afgetekende eindcijfers op het bord brengen.

Een opsteker voor de tweedeklasser, dat zo zijn tweede uitwinst pakt en volgende week met vertrouwen naar reeksgenoot Lommel trekt.