KSV Roeselare haalt nog twee verdedigers bij Lierse Kempenzonen

Jonas Vinck probeert hier met Lierse Kempenzone Dylan Vanhaeren en Sofiane Oumedjeber van Winkel Sport af te houden. Dit seizoen speelt hij met KSVR opnieuw tegen Winkel. © VDB
Wouter Vander Stricht

Hoewel KSV Roeselare vooral nog in het aanvallend compartiment versterking nodig lijkt te hebben, pikt de club nog twee verdedigers op bij Lierse Kempenzonen: de Belg Jonas Vinck en de Malinees Kassim Doumbia.

Jonas Vinck (25) tekende woensdag een contract voor drie seizoenen (+ optie) op Schiervelde. De rechterverdediger was de voorbije seizoenen actief bij Lierse Kempenzonen.

Bij de jeugd was Vinck actief bij FC Wambeek, Eendracht Aalst en FCV Dender EH en KAA Gent. In de zomer 2015 trok hij van KAA Gent naar VW Hamme om een seizoen later de overstap te maken naar Lierse SK. Bij de Lierenaars stond hij in het eerste jaar Proximus League steevast in de basis. Na een uitleenbeurt bij KMSK Deinze (2018-2019) keerde hij terug naar Lierse Kempenzonen.

Kassim Doumbia is een ervaren verdediger. (foto KSVR)
Kassim Doumbia is een ervaren verdediger. (foto KSVR)

Malinees Kassim Doumbia (29) zette zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen plus optie op Schiervelde. De verdediger komt over van Lierse Kempenzonen.

Via AS Korofina (Mali) belandde Kassim in de zomer van 2008 bij KAA Gent. In seizoen 2010-2011 werd hij een jaartje uitgeleend aan FC Brussels om nadien voor drie seizoenen uit te komen voor Waasland Beveren. Daarna kwam hij uit voor FC Hafnarfjordur (IJS) en NK Maribor (SLO). Vorig seizoen was hij actief bij Lierse Kempenzonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier