KSV Roeselare geraakt maar niet uit het slop en verliest met 3-0 bij OH Leuven

© (Foto Belga)
Redactie KW

In 1B is KSV Roeselare er niet in geslaagd om voor het eerst in de play-downs de volle buit te pakken. Op twee speeldagen voor het einde blijven de wit-zwarten zo hangen op een weinig geruststellende voorlaatste stek.

De Roeselaarse ziekenboeg puilde uit van de afwezigen, waardoor Gutiérrez Moreno zich voor het eerst sinds lang nog eens moest beroepen op Kompany, Van Acker en Lépicier. Bij de thuisploeg begon Myny net als Kehli (allebei ex-KSVR) op de bank.

Met een tweetal ballen waarbij wit-zwart goed uitstapte was het Leuven dat het best van start ging. De bezoekers konden daar maar weinig tegenover zetten en na een hoekschop van Aguemon keken de bezoekers tot overmaat van ramp al na 11′ tegen een 1-0 achterstand aan wanneer de volledig vrijstaande Mbombo de bal tegen de touwen mocht knikken.

Een dekkingsfout die de bezoekers duur kwam te staan. Het balbezit was nu voor de thuisploeg en die deed er op het halfuur, na een nieuwe dekkingsfout bij Roeselare, nog een tweede goal bij. Opnieuw was het Aguemon die voor de assist zorgde en nu was het Kotysch die de bal zonder veel tegenstand langs Lentz kon koppen.

Geen al te beste beurt dus langs bezoekerszijde, waar het vertrouwen na de 2-0 helemaal zoek was. Na een nieuwe bal vanop rechts bufferde Henry zijn tweede in evenveel weken tegen de touwen. Het was een overbodig slotkwartier waarin de thuisploeg grotendeels het spel bleef bepalen niet te meegerekend, meteen het laatste wapenfeit van de avond. (SBE)

Roeselare: Lentz, Camargo, Kocabas, Kompany, Lépicier (65′ De Smet), Sidoel, Godwin (78′ Dufour), Van Acker (70′ van Kessel), Valpoort, Casagolda.

Doelpunten: 11′ Mbombo (1-0), 30′ Kotysch (2-0), 67′ Henry (3-0).

(SB – Foto X)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.