KSV Roeselare en Union spelen 1-1 gelijk

Roeselare kon niet winnen van Union, maar is ondertussen wel al vijf wedstrijden ongeslagen. © belga

De laatste wedstrijd van 2019 op Schiervelde eindigde vanavond op een 1-1-gelijkspel. Het was voor de wit-zwarten de vijfde wedstrijd op rij zonder nederlaag.

Het duurde lang voor er wat vaart in de match kwam. Na voorbereidend werk van Rommens en Nouri kwam het eerste gevaar van de avond van de voet van Túlio, maar Saussez kon makkelijk redden. Kort daarna gaf een zwak leidende Nederlandse ref Ruperti geen kik na hands in de Brusselse zestien. Het brak ze bij de thuisploeg zuur op, want op hoekschop kende Kandouss op slag van rust meer geluk toen hij aan de tweede paal de 0-1 van dichtbij tegen de touwen keilde.

Gelijkmaker uit het niets

Met die krappe voorsprong op zak waren het de bezoekers die het best aan de tweede helft begonnen. Het leek de thuisploeg aan de nodige agressiviteit te ontbreken om de partij naar zich toe te trekken, maar na Brussels balverlies mochten de bordjes plots toch opnieuw op gelijke hoogte. Mvuemba vond op rechts Andouzana en die schoof de 1-1 koeltjes onder Saussez.

Nog geen minuut later verzuimde Túlio om de match te beslissen. De nervositeit haalde nu langs weerszijden de bovenhand, ook al hadden ze bij Roeselare pech dat een schot van Andzouana een kwartier voor tijd nog van de lijn werd gered.