KSV Roeselare en Esteban Casagolda staan zaterdag voor een zware opdracht bij OH Leuven

Esteban Casagolda is al in het bezit van een UEFA B-diploma en wil na zijn carrière als trainer aan de slag. © belga
Redactie KW

Zaterdag wacht KSV Roeselare de verplaatsing naar OH Leuven. Indien wit-zwart alsnog in de top zes van 1B wil geraken, kan het zich in de resterende vijf wedstrijden geen enkele misstap meer veroorloven. Esteban Casagolda en zijn ploegmaats weten dus wat te doen.

Op het veld van KVC Westerlo, al jarenlang het zwarte beest van KSV Roeselare, behaalde wit-zwart een verdienstelijk 1-1-gelijkspel. Het blijft dus wachten op een eerste overwinning tegen de jongens uit ‘t Kuipje. “Als je een kwartier voor het einde de 0-1 op het bord zet, hoop je natuurlijk dat je die voorsprong kan vasthouden. Helaas, een minuut later was de droom al voorbij”, opent de 33-jarige Esteban Casagolda.

Stage

“We hadden deze wedstrijd uitstekend voorbereid. De trainer had de tegenstander tot op de graat ontleed en alle zaken waarop we moesten letten ingepeperd op training. Hij is een echte vakman, je ziet bij hem vooral de Franse scholing. Alles moet beginnen bij de doelman en zo gesmeerd door alle lijnen lopen. Hij heeft echt zijn visie in deze groep kunnen pompen, evalueert dat van dag tot dag en probeert nog dagelijks te verfijnen. De stage in Spanje was een zegen. Had die nog enkele dagen langer kunnen duren, dan had coach Christophe Gamel nog meer kunnen bijsturen. Dan zouden we nog meer bijgeleerd hebben”, weet Esteban Casagolda.

Vijf oorlogen

“Dat de trainer ons gefeliciteerd heeft voor de correcte uitvoering van de door hem opgelegde taken, onze mentaliteit en onze vechtlust tot in de laatste seconde is mooi en doet deugd, maar daar koop je niets mee. Er zijn nog vijf duels, we kunnen ons geen misstappen – zoals onze tweede helft tegen Virton – meer veroorloven. Een 15 op 15 zou mooi zijn. Daar dromen al onze tegenstanders ook van, maar lijkt voor iedereen een utopie.”

We staan nu drie punten achter op Lommel voor die zesde plaats in het algemeen klassement. Zeg maar vier, want we hebben een slechter doelgemiddelde dan de Limburgers. We moeten in onze laatste vier matchen de kloof kunnen verkleinen tot twee punten. De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen is bij hen. Daar moeten we de kroon op het werk zetten en winnen. Als dat lukt, dan is alles wat er daarna bijkomt mooi meegenomen.”

Nog speler blijven

“Mijn conditie is nog heel goed en ik heb de wil, hoewel ik al in de herfst van mijn voetballoopbaan ben, om nog enkele seizoenen door te gaan. Ik heb ondertussen al het UEFA B-diploma op zak en wil er snel werk van maken om ook mijn UEFA A-diploma binnen te halen. Ik wil verdergaan als coach. Ik had alvast veel goede trainers van wie ik veel kon opsteken. Ik speelde mijn beste wedstrijden bij Union onder Marc Grosjean, Denderleeuw en mijn eerste twee seizoenen bij Leuven onder Emilio Ferrera. De beste Casagolda hebben de supporters misschien nog niet gezien bij KSVR. Maar elke kans die de trainer mij geeft, neem ik met de beide handen aan om wit-zwart over de streep te trekken dit seizoen.” (FB)

Zaterdag 1 februari om 20.30 uur: Leuven – KSV Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier