KSV Roeselare doet een slechte zaak op het veld van een slap Beerschot

© belga
Redactie KW

Ook op het veld van Beerschot is wit-zwart er niet in geslaagd om voor het eerst dit seizoen de drie punten mee naar huis te nemen. Het verloor met 2-1 en moet zich op verplaatsing zo tevredenstellen met een troosteloze nul op éénentwintig.

Bij wit-zwart verdrong Zolotic na een weekje op de strafbank Holmes uit de basis. De thuisploeg had er met onder meer een trainerswissel enkele lastige weken opzitten, maar daar viel met een vroege kans voor Maes niet veel van te merken. Het was voor de jongens van het Kiel niet meer dan een voorzichtige speldenprik, want het was Roeselare dat daarna het balbezit opeiste. Een slap Beerschot plooide nu gewillig terug, maar het klom na veel te slap verdedigen op het kwartier wel op voorsprong toen Vanbelle en Voet op links plots de opgeruste Halaimia volledig uit het oog verloren en die de jongens van uit het Antwerpse na een kwartier spelen op 1-0 bracht.

De bezoekers deden het in balbezit niet onaardig maar het bleef ze bij Roeselare ook na de 1-0 aan diepgang ontberen en met een zoveelste tegengoal op vrije trap legde Placca de partij nog voor de rust al in een beslissende plooi.

Op aangeven van de ingevallen Godwin zorgde Naessens er een kwartier voor tijd voor dat de Roeselaarse hoop nog even heropflakkerde. Meer dan die late aansluitingstreffer zat er voor de wit-zwarten in de tweede helft echter nooit meer in, waardoor ze bij Roeselare nu al tegen een achterstand van negen punten op de nummer vijf in de stand, Beerschot, aankijken.

(SBE)

K. Beerschot VA – KSV Roeselare 2-1

Roeselare: Biebauw, Vervoort, Zolotic, Voet, Nouri (84′ Fumaça), Areias, Rommens, Vanbelle, Bassani (67′ Túlio), Andzouana (63′ Godwin), Naessens.

Doelpunten: 15′ Halalaima (1-0), 43′ Placca (2-0), 76′ Naessens (2-1).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier