KSV Roeselare dient KV Oostende eerste nederlaag toe in de voorbereiding

Op het veld van KFC Heist versloeg KSV Roeselare een onuitgegeven elftal van KV Oostende met 2-3. Het is de eerste nederlaag voor de troepen van Gert Verheyen in de voorbereiding.

Voor de Oostendse voorzitter Peter Callant was het een terugkeer naar de heimat en voor enkele spelers en stafleden was het ook een speciale wedstrijd. Zo verdedigden Baptiste Schmisser, Wouter Biebauw, Godwin Saviour en Mathieu Cornet ooit de Oostendse kleuren, bij KVO was teammanager Johan Plancke jarenlang een van de sterke mannen bij Roeselare.

KVO liet basisspelers als Capon, Lombaerts, Vandendriessche en Canesin thuis, Roeselare begon wel met heel wat vaste krachten. Dat resulteerde in de eerste helft in een flinke voorsprong voor de Rodenbachmannen. Vanacker, Yagan (op strafschop) en Saviour zetten Roeselare nog voor de rust al op 0-3.

Tweede helft

De wedstrijd leek dan dus al gespeeld, maar in de tweede helft toonde KV Oostende mentale weerkracht. Eerst zorgde Bjelica voor de 1-3 en even later scoorde nieuwkomer Fashion Sakala de 2-3. Rajsel had kans op de 3-3 maar zijn bal belandde tegen de paal.