KSV Roeselare deelt in laatste oefenpot de punten met Winkel

SV Roeselare tijdens hun eerste training van het seizoen. © VDB
Redactie KW

In een weinig zeggende zesde van zes oefenmatchen hielden de wit-zwarten het op een 1-1-gelijkspel tegen neo-eerste amateurklasser Winkel Sport.

Nog geen witte rook op Schiervelde en dus zagen ze zich op Schiervelde genoodzaakt om met zes testers aan de wedstrijd te beginnen. Twee van hen waren nieuw: Christopher Maduka, een 22-jarige verdediger met een verleden bij het Slovaakse Trencin, en diens landsgenoot Yira Collins.

Aan de overkant had Winkel-trainer Danny Lavens heel wat minder verrassingen in petto. Het leverde zijn troepen na dik twintig minuten de eerste kans van de middag op toen Waeghe plots vanop zo’n twintig meter vrij mocht aanleggen maar die mikte, in de lijn van een bedroevend eerste halfuur, hoog over.

Bij Roeselare moest Aoulad nog voor de rust geblesseerd naar de kant. De jonge Louis Declerck kwam hem vervangen. Die kreeg aan Roeselare-kant na de rust het gezelschap van negen nieuwe gezichten, onder wie ook de snelle Emile Samyn, die vreemd genoeg als rechtsachter mocht opdraven.

Er leek met eerst een vroege poging van Declerck en daarna ook een schot van Godwin beterschap in zicht. Het was niet meer dan een storm in een glas water, want ook nu weer toonden ze zich aan Winkel-kant maar weinig onder de indruk van de thuisploeg en dat resulteerde na dik een uur zowaar zelfs in een goal toen de Winkelse prijsschutter er na een actie van Sofiane Oumedjeber na een infiltratie aan de tweede paal 0-1 van maakte.

Acht minuten voor tijd joeg Kargbo aan de overkant de uiteindelijke 1-1-eindstand tegen de touwen.

(SBE)

KSV Roeselare – Winkel Sport 1-1

Roeselare: Biebauw, Damman (46′ Samyn), Maduka (46′ Vervoort), Zolotic (46′ Lépicier), Madu (46′ Devos), den Heijer (46′ Van Acker), Klingopoulos (46′ Bakelandt), Yagan (46′ Valpoort), Aoulad (39′ Declerck), Collins (46′ Godwin), Casagolda (46′ Kargbo).

Winkel: Roef, Dujardin (83′ M. Oumedjeber), Velghe (83′ Nuyts), Reuse, Verhooghe, De Schilder (79′ Vanhaeren), Voskanian, Lutun (66′ Popalzay), S. Oumedjeber (66′ Surmeli), Waeghe (77′ Bougrissi), Munoz Herrera (90′ Obin).

Doelpunten: 65′ Munoz Herrera (0-1), 82′ Kargbo (1-1).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier