KSV Roeselare boekte een verdiende overwinning tegen R. Union St-Gilloise

Raphael Lecomte scoorde het enige Roeselaarse doelpunt al heel vroeg in de partij. © (Foto VDB)

KSV Roeselare won met het kleinste verschil van R. Union St-Gilloise: 1-0.

De bezoekers begonnen het best aande wedstrijd, drongen KSVR wat in verdediging, maar dat leidde niet onmiddellijk tot kansen. De thuisploeg stak voor de eerste keer zijn neus aan het venster in de negende minuut. Doelman Saussez verslikte zich bij een intrap, hij werkte de bal ongelukkig in de voeten van Lecomte die het geschenk dankbaar aannam en strak afwerkte in de benedenhoek. Ondertussen was het beste van het aanvalsspel voor de bezoekers, met net voor het halfuur een heet standje voor het thuisdoel. Bij een vrije trap van Kiss langs de zijlijn volgde een schermutseling voor het doel, waarbij Kompany op het laatste moment nog kon ontzetten voor de aanstormende Martens. Er volgden nog veel goede bedoelingen, maar geen echte doelkansen meer voor de rust.

Het eerste kwartier na de rust opnieuw steriel aanvalsspel met meeste balbezit voor de thuisploeg, maar nauwelijks doelkansen. Net voor het uur misrekende doelman De Winter zich op een korte hoekschop en ging onder de bal door, maar de kopstoot van Martens ging over het ledige doel. Lecomte zette Maletic schuin alleen voor doel maar die mikte in het zijnet. In de absolute slotfase kopte Martens bijna de gelijkmaker tegen de paal en mikte Van Acker nipt over de kruising. KSVR sluit deze Play-downs als eerste af in deze echte einde seizoenwedstrijd met deze nipte 1-0 winst.

Speelden : De Winter, M. Monteyne, Lépicier, Kompany, Borry, Lecomte, Van Acker, Zolotic, Aw(46′ Defour),Maletic(75′ Cerigioni) ), Godwin (82′ Kargbo Junior)

Doelpunten : 9′ Lecomte 1-0.