KSV Roeselare biedt stevig weerwerk maar verliest met 3-2 van een uitgekookt Virton

© (Foto Belga)
Redactie KW

Er komt voor de Schiervelde-jongens zo een eind aan een knappe reeks van drie opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

Door de schorsing van Nermin Zolotic zat Roeselare-trainer Arnar Grétarsson voor de wedstrijd met kopzorgen. Niet Rincón maar wel de jonge Reading-huurling Tom Holmes verscheen hierdoor aan de aftrap. Het was in vergelijking met de laatste drie wedstrijden meteen de enige nieuwe naam die hierdoor bij de wit-zwarten aan de aftrap verscheen.

De thuisploeg trok van bij het eerste fluitsignaal onmiddellijk fors van leer, waardoor het bij Roeselare al heel snel in de wedstrijd zaak was om de boel gesloten te houden. Het deed het daarin overigens meer dan behoorlijk en bij de eerste de beste bal richting de zestien waren het zowel zelfs de troepen van Grétarsson die in het verre Virton de score openden. Nadat Andzouana na een actie op links eerst nog te lang leek te talmen om de bal voor doel te brengen, belandde het leer via een Virton-verdediger in tweede instantie toch nog voor de voeten van de meegesnelde Rodrigo Bassani en die nam Moris van dichtbij te grazen: 0-1.

Ze hadden bij Virton in het eerste halfuur hun handen meer dan vol met een voortdurend op de tegenaanval loerende bezoekers. Het grootste gevaar leek na die Roeselaarse treffer nu voor even van de baan te zijn, maar toen ze er bij wit-zwart net voor het halfuur niet in slaagden om na een hoekschop van Lecomte, ex-KSVR, weg te werken besloot Jordanov dan maar om het vanop de rand van de zestien in één tijd te proberen. Het resulteerde in een knappe volley waartegen Biebauw geen schijn van een kans had.

De Luxemburgers hadden de smaak nu duidelijk te pakken en nog geen drie minuten later moest Biebauw lijf en leden riskeren om een verraderlijke trap van Lecomte uit de benedenhoek te houden. De bezoekers leken het moeilijk te krijgen om het hoofd boven water te houden, maar na een knappe combinatie was het opnieuw Roeselare dat op voorsprong klom. De assist kwam nu van de voet van Bassani, die via een Virton-verdediger de bal tot voor de rechter van Jens Naessens kreeg, en die jaste het leer vanop zo’n twintig meter onhoudbaar in de rechter winkelhaak.

Lang konden ze bij Roeselare niet genieten van die nieuwe voorsprong, want na een voorzet vanop rechts maakte Couturier er nog voor de rust 2-2 van.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd leuk om volgen. In tegenstelling tot voor de kampwissel slaagde de thuisploeg er nu wel in om de Roeselaarse tegenstoten enigszins uit de kiem te smoren. Het zorgde er uiteindelijk voor dat Virton met een pegel van Stelvio een kwartier voor tijd voor een eerste keer op voorsprong klom. Het volstond, helaas voor een dapper Roeselare, om de drie punten in het verre Luxemburg te houden.

RE Virton – KSV Roeselare 3-2

Roeselare: Biebauw, Vervoort, Holmes, Voet, Nouri, Areias (85′ Fumaça), Rommens, Van Belle, Bassani (75′ Godwin), Andzouana (62′ Camargo), Naessens.

Doelpunten: 12′ Bassani (0-1), 23′ Jordanov (1-1), 38′ Naessens (1-2), 41′ Couturier (2-2), 73′ Stelvio (3-2).

(SBE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.