KSV Pittem start met maandelijks nieuwskanaal en ouderraad: “Info en nieuws uitwisselen”

Andy Kindt en Jürgen Rigole willen de communicatie met de ouders en spelers optimaliseren.© (Foto Jan)
Andy Kindt en Jürgen Rigole willen de communicatie met de ouders en spelers optimaliseren.© (Foto Jan)
Redactie KW

KSV Pittem is begonnen met een nieuw project: KSV Pittem TV. Via dit maandelijks nieuwsoverzicht wil de club op een open manier informatie en nieuws uitwisselen met de spelers en ouders. Daarnaast zal er vanaf volgend seizoen een ouderraad opgestart worden.

“De aanzet voor KSV Pittem TV is gegeven door Jürgen Rigole, die zich binnen de club bezighoudt met alles wat sociale media aangaat”, steekt Andy Kindt (46) van wal. “Binnen ons trainersteam zit iemand die ervaring heeft met het maken van videoreportages en filmpjes en tijdens een gesprek met Jürgen kwam het idee naar voor om nieuws over de ploeg naar buiten te brengen via filmpjes. We hebben dit een tijdje gedaan, maar het probleem was dat hier niet echt een regelmaat in zat. Het konden er soms twee kort na mekaar zijn en dan enkele weken niets meer. Bovendien kregen we regelmatig de opmerking dat er geen lijn inzat qua informatie, zodat mensen zaken misten. Na intern overleg hebben we dan besloten alles te bundelen in één uitgebreider nieuwsoverzicht, dat maandelijks op de website en via de sociale media verspreid zal worden.”

Ideale manier om meer voeling met spelers en ouders te krijgen

“Om ervoor te zorgen dat alles gestructureerd verloopt, hebben we een mediateam met vijf leden in het leven geroepen”, pikt Jürgen Rigole (39) in. “We willen immers een nieuwsoverzicht waar structuur in zit, dat aangenaam is om naar te kijken en waar voldoende variatie in zit. Qua onderwerpen willen we op een zo uitgebreid mogelijke manier laten zien waarmee we in de club bezig zijn. We voorzien steeds een tweetal grotere reportages en een aantal kleinere items.”

Ook matchen filmen

“Samengevat zien we in dit medium een ideale manier om meer voeling met de spelers en ouders te krijgen en iedereen nog nauwer bij de club te betrekken. De taak van het mediateam is overigens groter dan enkel het maken van de nieuwsoverzichten. Zij gaan ook mee naar heel wat matchen om deze te filmen, zodat de beelden achteraf door de trainers kunnen gebruikt worden om matchen te analyseren.”

“Naast KSV Pittem TV willen we ook een ouderraad oprichten, waarbij per ploeg minstens één ouder vertegenwoordigd is in de raad”, vervolgt Andy. “Daarnaast gaan we ervoor zorgen dat telkens minstens één iemand uit de bestuursploeg aanwezig is bij de vergaderingen, die we toch wel minimum viermaal per seizoen willen laten plaatsvinden.”

“Het is de bedoeling dat de ouders meedenken met het beleid van de club.”

“Een open communicatie is volgens ons de enige weg naar een succesvol beleid, waar iedereen zich goed bij voelt. In dit verband zullen de maandelijkse nieuwsoverzichten van KSV Pittem TV een goed hulpmiddel zijn.” (JG)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten