KSV Pittem (4B) ontslaat trainer Vincent Bonduwe

Vincent Bonduwe. © JG
Redactie KW

In haar wekelijkse vergadering op maandagavond besloot het bestuur met onmiddellijke ingang de trainer de laan uit te sturen. De 3-4 nederlaag van vorig weekend en de recente 1 op 12 hebben de kop gekost van trainer Vincent Bonduwe.

“We weten dat we nog in een opbouwproces zitten, maar de laatste weken ging het volgens ons gewoon alleen maar bergaf en een elfde plaats in de rangschikking is gewoon iets te weinig”, motiveert ondervoorzitter Chris Uyttenhove het ontslag en de beslissing van het Pittemse bestuur. “T2 Steven Verhelst en beloftetrainer Olivier Lattrez nemen voorlopig over en leiden de trainingen.”

Het bestuur wil Vincent Bonduwe danken voor het enthousiaste werk dat hij met de jonge groep verricht heeft. Een opvolger heeft de club nog niet. Geïnteresseerde kandidaten kunnen hun CV sturen naar gerechtigd correspondent Marino Desmet of ondervoorzitter Chris Uyttenhove. Hun contactgegevens zijn terug te vinden op de website van de club. Ingewijden bij de club menen echter te weten dat Davy Vangheluwe, die na enkele weken bij de start van de huidige competitie ontslag nam bij reeksgenoot KZ Dentergem, de topkandidaat zou zijn.

Sereen afscheid

Vincent Bonduwe nam de fakkel over medio februari van het seizoen 2017-2018, toen de club Eric Vertraete de laan uitgestuurd had. De ploeg was in te zware nood en ook hij kon de nakende degradatie van derde naar vierde provinciale niet meer afwenden. Vorig seizoen eindigde de ploeg, die volledig omgevormd werd tot een jong geheel, de meeste belangrijke spelers waren naar een andere ploeg vertrokken, mooi in de middenmoot van het klassement. Ieperling Bonduwe, nu inwoner van Meulebeke, was in het verleden trainer bij Vleteren, Westouter, Kruiseke, Merkem, Lo- Reninge, VK Koekelare voor hij aan de slag ging bij Pittem.

“Ik ben helemaal geen haatdrager”, zei de trainer zondagavond in een telefonisch gesprek met onze krant. “Een trainer wordt in de eerste plaats afgerekend op de resultaten en 10 op 30 is te weinig. Dat is de voetbalwet. Maar dat de meeste spelers niet meer achter mij stonden, betwijfel ik ten zeerste. Ik zou het meer bij enkelingen noemen. Dat een relletje met een speler een medeoorzaak was, is mogelijk. Misschien is dit de druppel geweest die de emmer deed overlopen.”

“Toch wil ik ook even aanhalen dat ik van in de voorbereiding tot op heden, met Jeffrey Heytens en Robbe Verstraete twee sterkhouders miste, die op dit moment nog altijd niet terug zijn. Voeg daarbij dat de laatste maand iedere wedstrijd een belangrijke pion uitviel, die ook allemaal nog voor een tijdje out zijn, en de rekening is volledig gemaakt. Ik wil altijd menselijk blijven, maar ben op sommige momenten misschien zelfs wat te tolerant geweest. Ik ben altijd met mezelf en met iedere speler eerlijk geweest. Ik heb altijd gepoogd om de beste ploeg op het veld neer te zetten en dan ontgoochel je soms wel eens iemand. Zelf ga ik niet onmiddellijk op zoek naar een andere club, maar ik sta voor iedere aanbieding open.”

(TBR-FBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier