KSV Oostkamp verliest penaltyloterij tegen KRC Mechelen

De penalty-epiloog eindigde op 4-5. © PH
Redactie KW

De geruchten als zou Mechelen een resem bikkelharde aanhangers meebrengen, bleken niet met de waarheid te stroken.

Dik vijftig rustige aanhangers van Racing Mechelen hadden de verplaatsing gemaakt. Ze zagen hun team al na drie minuten op 0-2 prijken. De lokale spelers boden stevig weerwerk en deden nog voor de rust het spelbeeld kantelen na doelpunten van Phil Canoot, Jasper Verheyden en Tom Lannoo. Pal voor de kampwissel mikte Jari Timmerman op de staander.

De 'hooligans' van RC Mechelen.
De ‘hooligans’ van RC Mechelen.© PH

Na de pauze vond ook Phil Canoot de paal op zijn weg. De gelijkmaker viel aan de overkant. Verlengingen dan maar: beide ploegen namen niet de minste risico’s meer, al toonden de Mechelaars meer fysiek overwicht. De penalty-epiloog eindigde op 4-5, zodat KRC Mechelen zich de grote winnaar van de interprovinciale nacompetitie mag noemen. Maar promoveren doen zowel Oostkamp als Mechelen.

(JPV)

Geen hooligans of gevreesde vechtersbazen

De voorbije dagen was er ontzettend veel te doen rond de veiligheidsmaatregelen die de gemeente en KSV Oostkamp moesten nemen in de interprovinciale finale. De Mechelaars waren alleszins niet opgezet met de gedwongen verhuizing van zondag naar donderdag.

De aanhang van de Mechelaars bestaat alleszins niet uit koorknaapjes, werd geopperd. De politie had lucht gekregen van mogelijke amokmakers die via sociale media opriepen om boel te maken.

De gevreesde aanhang van Mechelen bestond uit een 70-tal trouwe supporters die onder elkaar voor wat ambiance zorgden. Geen hooligans of gevreesde vechtersbazen dus. De meegereisde supporters zongen bij momenten de ziel uit hun lijf. De Oostkampse supporters waren veel makker. (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.