De finalewedstrijd van zondag 3 juni werd om veiligheidsredenen sowieso al doorgeschoven naar donderdag. En meteen zullen de belangen ook anders zijn. Zowel KSV Oostkamp als RC Mechelen zijn nu al zeker van een plaats in de derde amateurklasse. Het enige wat op het spel staat is de 'titel' van interprovinciaal kampioen.

De promotie van KSV Oostkamp is ook goed nieuws voor drie andere teams. SVV Damme promoveert naar eerste provinciale, E. De Haan mag in tweede provinciale aan de slag en VKW Vleteren speelt volgend seizoen in derde provinciale.

Dat betekent ook een ander voor de reeksindeling in de provincie uiteraard. SVV Damme neemt gewoon de plaats in van Oostkamp in eerste. E. De Haan gaat in tweede provinciale A voetballen. In derde provinciale volgt er wel een verschuiving. VKW Vleteren komt in de A-reeks, KSV Nieuwpoort verhuist van de A- naar de B-reeks.

Uit vierde provinciale D verdwijnt dus VKW Vleteren, net als de A-reeks telt die reeks nog slechts 14 teams. De B- en C-reeks doen het met elk 15 ploegen.

Die reeksen zijn nog niet definitief. Dinsdagavond 5 juni kunnen de ploegen hun bezwaren uiten. In het Bourgondisch Kruis in Beveren worden ze ontvangen door het provinciaal comité. Alle nieuws daarover kun je volgen op www.kw.be.