KSV Nieuwpoort met ambitie in derde provinciale

Redactie KW

Na een teleurstellend seizoen stelde de kustploeg bij voor het seizoen 2017-2018. Trainer Marc Dawyndt slaagde erin een aantal goede spelers aan te trekken.

KSV Nieuwpoort heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. De kustploeg pakte maar twee puntjes en zakt dus naar derde provinciale. Het overgangsseizoen met een heel jonge ploeg zonder ervaring had ook zijn voordelen. Het bestuur, onder leiding van voorzitter Verberckmoes, kon samen met trainer Marc Dawyndt de organisatie van de club bijstellen en het seizoen 2017-2018 voorbereiden.

Stevig op poten

KSV Nieuwpoort maakte zijn huiswerk goed. De club staat weer stevig op poten en de jeugdwerking draait vlot. Daarnaast konden, dankzij de goede accommodatie, ook enkele mooie tornooien gehaald worden, zoals Cup Het Nieuwsblad op zondag 14 mei, Tornooi KSV Nieuwpoort op 27 en 28 mei met Anderlecht en KV Oostende. Ook Schalke 04 organiseert een voetbalkamp in Nieuwpoort, van 3 tot 5 juli.

Trainer Marc Dawyndt slaagde erin een aantal goede spelers aan te trekken. Zo start KSV Nieuwpoort in september 2017 met ambitie en een degelijke spelerskern in derde provinciale. Vrijdagavond werd die spelerskern al een eerste keer bij elkaar geroepen en voorgesteld aan de pers.

“Harde leerschool”

“We nemen een nieuwe start in derde provinciale,” zegt trainer Marc Dawyndt. “Het voorbije seizoen was een harde leerschool voor onze jonge spelersgroep. Voor volgend seizoen zullen we meer talent en ervaring in huis hebben. Ik hoop dat we goed gewapend zullen zijn om mee te strijden voor de prijzen. In de loop van het seizoen zal wel blijken hoe ver onze ambitie mag gaan. Op termijn wil KSV Nieuwpoort weer op de voetbalkaart staan, minstens in tweede provinciale. We beseffen wel dat zoiets makkelijker gezegd is dan gedaan. Keihard werken is dus de boodschap!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier