KSV Nieuwpoort failliet verklaard

KSV Nieuwpoort in betere tijden. © MG
Redactie KW

De rechtbank van Veurne heeft op woensdag 13 mei voetbalvereniging KSV Nieuwpoort failliet verklaard. Hiermee valt na maanden van onduidelijkheid het doek over de voetbalclub van voorzitter Alex Verberckmoes.

Schepen van Sport Bert Gunst zag al langer dat er heel wat zaken fout liepen bij KSV Nieuwpoort. “Wanneer spelers en leveranciers niet of slechts gedeeltelijk betaald worden, weet je dat er iets aan de hand is. Ook de dure lidgelden waar zo goed als niets tegenover stond, waren een teken aan de wand. Toen ik hoorde dat ook deurwaarders ingeschakeld werden door schuldeisers wist ik dat een faillissement hangende was.”

De teloorgang van een traditieclub, die volgend seizoen zijn eeuwfeest zou vieren, is voor elke sportliefhebber van de kuststad een pijnlijke zaak. Schepen Bert Gunst is enerzijds teleurgesteld, maar anderzijds ook tevreden dat er eindelijk duidelijkheid is.

Nieuwe club focust op jeugd

“Ik heb zelf nog bij de club gevoetbald en ik keek uit naar de viering van 100 jaar KSV Nieuwpoort. Het is eigenlijk droevig dat het verhaal zo eindigt. Niettemin ben ik blij voor de jeugd dat er straks opnieuw kan gevoetbald worden op sportpark De Lenspolder.

De nieuwe club (F.A Nieuwpoort, red.), opgericht door Youri Legein, zal vooral op de jeugdwerking focussen en dat is een goede zaak. Daarenboven zullen we als stadsbestuur andere voetbalinitiatieven zeker niet in de weg staan.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier