KSV Kortrijk (3C) trekt naar buur KNS Heule: “Ook zij kunnen de punten gebruiken”

Kevin Van Heerswynghels. © VDB
Redactie KW

KSV Kortrijk prijkt nog steeds op de vierde plaats. Zondag trekt het naar de buren uit Heule voor een van de talrijke Kortrijkse derby’s in de reeks. Met nog negen matchen te gaan, is SV nog steeds in de running voor de tweede plaats en het begeerde eindrondeticket.

Als de huidige lijn doorgetrokken wordt, kan het nog moeilijk mislopen. Titeldromen mogen ze aan het van Raemdonckpark al langer opbergen. Leider Moorsele liep daarvoor ondertussen te ver uit.

Kevin Van Heerswynghels: “De komende weken worden wellicht doorslaggevend. Na volgend weekend bekampen we onze rechtstreekse tegenstanders Ardooie en Emelgem-Kachtem. Als we de eindronde halen, komen we die zo goed als zeker ook daar nog eens tegen. Met onze wel heel krappe kern wordt dit een heuse test. Er moeten sowieso jongens uit de beloften gehaald worden. Maar zondag eerst voorbij Heule geraken. Het wordt opletten geblazen. Zij kamperen in de buik van het klassement, maar kunnen best nog wat punten gebruiken. Wij zijn echter goed bezig en proberen die lijn door te trekken.”

“Onze coach zag Heule al enkele keren aan het werk, de tegenstander van zondag heeft geen geheimen meer voor hem”, besluit de ouderdomsdeken van de ploeg. Terwijl Moorsele en Ardooie op hun dooie gemak op weg zijn om de kaap van honderd doelpunten te ronden, doet Essevee het zuiniger aan. Daartegenover staat dan weer dat er achteraan bijzonder weinig weggegeven wordt. Er werd al elf keer de nul gehouden.

Volgend seizoen

Ondertussen krijgt de ploeg voor volgend seizoen al vorm. Wat inkomende transfers betreft, is het werk af. Zes nieuwe namen komen de rangen versterken. Naast Lander Windels en Yellis Vanden Broucke die de voetbalschoenen aan de haak hangen, is er niemand die de club verlaat. Iedereen tekende bij. (DVZ)

Zondag 16 februari om 15 uur: KNS Heule-KSV Kortrijk.