KSKV Zwevezele wint overtuigend van Wolvertem-Merchtem

Tegen een jong Wolvertem maakte KSKV Zwevezele het verschil door viermaal te scoren. Van bij het eerste fluitsignaal nam Zwevezele de wedstrijd al in handen.

Eerst belandde een vrije trap van Bataille op de lat maar dat was slechts uitstel. Een terugvallende bal werd door Marmitte succesvol op de slof genomen: 1-0. De thuisploeg ging op zijn elan door en versierde enkele kansen maar vond een goede doelman op zijn weg. Toen Vanheuverzwijn een lage voorzet overnam was hij wel geklopt. Wolvertem stak eventjes de neus aan het venster, tevergeefs echter. De eerste helft werd afgesloten met een 2-0 voorsprong voor KSKV.

Tweede helft

Na de pauze was een vinniger Wolvertem te zien en na een misser van de thuisploeg was het bijna raak voor de bezoekers. Minne redde nog een poging en in de daaropvolgende fase scoorde Wolvertem: 2-1. Het was even bibberen voor de thuisploeg maar Simoës bracht met een doelpunt rust in de plaatselijke gelederen: 3-1. Toen Vandendriessche de 4-1 op het bord zette, was het over en uit voor de bezoekers. De nodige winst was binnen voor Zwevezele, dat zo de voeling met de top behoudt.

(WD – foto Bart)

KSKV Zwevezele A – KHO Wolvertem-Merchtem A: 4-1.

KSKV Zwevezele: Depaepe, Minne, Bataille, Verzele, Provoost, Simoës, Marmitte, Vanheuverzwijn (64′ Geryl), Yagan (85′ Hillewaere), Coussement, Vandendriessche (88′ Lagrou).

Doelpunten: 10′ Marmitte 1-0, 35′ Vanheuverzwijn 2-0, 65′ Laerenbergh 2-1, 74′ Simoës 3-1, 79′ Vandendriessche 4-1.