KSKV Zwevezele legt nu ook Stijn Minne, Zaven Yagan en Jonas Cool vast

Stijn Minne hier nog met St. Wetteren in een duel met Jessy Lebsir (toen KVK Westhoek, afgelopen seizoen Winkel Sport en straks SW Harelbeke). (Foto Bart) © VDB
Wouter Vander Stricht

De A-ploeg van KSKV Zwevezele promoveerde in drie jaar tijd evenveel keer en speelt komend seizoen in eerste provinciale, maar daar lijkt de trein niet te stoppen. Zopas werden met doelman Jonas Cool (KVV Coxyde) en Stijn Minne en Zaven Yagan (beiden RFC Wetteren) nog drie ‘namen’ vastgelegd.

Het eerste elftal van Zwevezele heeft met trainer Henk Houwaart al een ‘bekende kop’ en met topschutter Jan Verhelst, ex-prof Tim Smolders en bokser Yves Ngabu loopt er tussen de lijnen ook al heel wat grof geschut. Maar daar komt er dus volgend jaar nog bij.

Eerst raakte al bekend dat Bart Syx en Vincent Provoost volgend seizoen in Zwevezele voetballen. Syx en Provoost hebben beiden een verleden in de jeugdopleiding van Club Brugge. Bart Syx speelde daarna voor VG Oostende, in verschillende periodes voor KVV Coxyde en KVK Westoek (VK Ieper) en was afgelopen jaar aan de slag bij SW Harelbeke. Daarmee dwong hij de promotie af naar de tweede amateurklasse, al lag hij de laatste maanden van het seizoen wel in de lappenmand.

Vincent Provoost was dit jaar dus kapitein van KSV Roeselare dat zich ternauwernood kon plaatsen voor de eerste klasse B. Provoost zet op 32-jarige leeftijd een stapje terug, hij stond ook in de belangstelling van derdeklasser Winkel Sport dat zopas wel Sven De Rechter bij KSV Roeselare wist weg te halen.

Zaven Yagan probeert hier Hans Hoornaert van Sassport Boezinge af te troeven. (Foto Bart)
Zaven Yagan probeert hier Hans Hoornaert van Sassport Boezinge af te troeven. (Foto Bart)© VDB VDB

Maar nu raakten nog drie nieuwe namen bekend. Van doelman Jonas Cool was het al langer geweten dat er Zwevezeelse interesse was. Maar hij moest nog eerst onder zijn contract bij KVV Coxyde uit. De twee andere spelers komen van fusieploeg RFC Wetteren waar Henk Houwaart nog aan het seizoen startte. Stijn Minne – die tien jaar bij SV Zulte Waregem voetbalde – en Zaven Yagan zijn de namen.

Jonas Cool volgend seizoen in doel bij KSKV Zwevezele A. (Foto Bart)
Jonas Cool volgend seizoen in doel bij KSKV Zwevezele A. (Foto Bart)© VDB

We vroegen aan Peter Devos, de trainer uit Hulste die de rol van Houwaart in Wetteren overnam, hoe beiden het deden dit seizoen. “Stijn Minne (38 ondertussen) speelde bij mij centraal in de defensie. Op wat kwaaltjes na stond hij telkens in de basis. Zaven Yagan is een jongen die uiteraard goed kan voetballen. Ik vind hem het meest tot zijn recht komen als tweede spits.”

(WVS/WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier