KSKV Zwevezele Ladies verliest de barrage tegen OH Leuven

Na het 0-2 verlies in de heenwedstrijd moesten de Ladies op het Leuvense kunstgrasveld proberen om de barrage in tweede nationale alsnog te winnen. Maar verder dan een knappe 2-2 raakte Zwevezele niet meer.

De dames van trainer Geert Vanhevel waren duidelijk de betere ploeg. Al in de vierde minuut kwamen ze dicht bij de opener. Tegen de gang van het spel in klom OH Leuven via een zeer lichte en betwistbare strafschop op voorsprong. Even gingen de kopjes van KSKV naar beneden maar ze herstelden vlug het evenwicht. Dat resulteerde in een schot net naast en een kopbal die over zeilde. Het technisch sterke Leuven scoorde net voor rust de vermijdbare 2-0. Bij de rust was winst in de barrage ver weg.

Tweede helft

In de tweede helft, onder een nog altijd brandende zon, probeerde Zwevezele nog de bakens te verzetten. Opnieuw was de eerste kans voor KSKV, dat OHL bijna dwong tot een owngoal. Er volgden nog twee kleine kansjes. Céline Vandekerckhove scoorde dan uit een vrije trap en Leuven trok zich terug en speelde op de counter. Zwevezele ging nog op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook via Manon De Bart: 2-2. De wedstrijd kabbelde naar het einde zonder nog noemenswaardig voetbal. Zo ziet een moedig KSKV na een eervol gelijkspel een eventuele promotie aan zich voorbij gaan.