KSKV Zwevezele kopje onder tegen Mandel United

Stijn De Smet aan het werk in een oefenpot tegen KV Oostende. Hij viel in de tweede helft in. © VDB
Redactie KW

Heel wat supporters van beide ploegen waren naar de Zwevezeelse Kasteelstraat afgezakt voor de opener, meteen een streekderby. Het was Mandel United die aan het langste eind trok tegen KSKV Zwevezele.

Mandel United startte het best en doelman Depaepe moest alles uit de kast halen om Lorthiois van een doelpunt te houden. Daarna herstelde de thuisploeg het evenwicht door voetballend naar oplossingen te zoeken. Mandel daarentegen probeerde om via de lange bal achter de thuisverdediging te krijgen.

Verwarring even na het halfuur. Thuisspeler Vandendriessche kreeg een duwtje in de rug en zo botste de bal van zijn voet tegen zijn hand, net binnen of buiten de zestien. De ref wees onmiddellijk naar de stip. Volgens de nieuwe wetgeving was dat onterecht. Debouver zette die om.

Bijna hetzelfde spelbeeld na de rust, maar het meeste balbezit was voor KSKV. Ook de beste doelkansen waren voor de thuisploeg maar de bezoekende verdediging stond pal. Doelman Laeleman keerde met een mooi reflex een schot van De Rock. Op de counter scoorde Verspeeten na voorafgaand buitenspel.

KSKV Zwevezele A – Mandel United: 0-2.

KSKV Zwevezele A: Depaepe, Cornelis, Emmaneel, Van De Velde, Vandendriessche (84′ Provoost), Bataille, Coussement, Bataille, Van Heuverzwyn (65′ De Smet) , Simoës (87′ Marmitte), De Rock, Yagan.

Mandel United: Laeleman, Mulliez, Bailly, Lothiois (75′ Vancraeyveldt), Dhondt (65′ Beyens), Debouver (90′ Neu), Raes, Pyck, Tamsin, Clyncke, Verspeeten.

Doelpunten: 36′ Debouver 0-1 (pen.), 89′ Verspeeten 0-2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier