KSKV Zwevezele houdt leider Merelbeke in bedwang

Joppe Vanheuverzwyn viel in en scoorde de 2-2. © Bart

Met een 2-2 gelijkspel werd de zeer winderige en regenachtige topper afgesloten.

De eerste twintig minuten verliepen evenwichtig met een licht overwicht voor de thuisploeg. Daaruit puurde het team ook de opener uit: een uitbraak op links werd door Dildick breed gelegd en Hillewaere rondde perfect af. Met het windvoordeel zocht Merelbeke naar de gelijkmaker en die kwam er ook toen doelman Depaepe een door de wind gedragen hoge bal loste en de Merelbeekse spits er als de kippen bij was om te scoren. Naar het einde toe viel een bezoekend doelpunt uit de lucht toen een schot uit de tweede lijn overhoeks binnen ging. Dat was wel tegen het spel in.

Tweede helft

Met het windvoordeel na de rust zocht Zwevezele op zijn beurt de gelijkmaker. Merelbeke werd in verdediging teruggedrongen en loerde op de counter. Ook probeerden zij bij elke stilliggende fase tijd te winnen om hun voorsprong vast te houden. KSKV toonde weerbaarheid en had enkele kansen. Toch duurde het tot in het laatste kwartier vooraleer de verdiende gelijkmaker viel toen een terugvallende bal door Vanheuverzwyn succesvol overgenomen werd. KSKV voerde de druk nog op maar het winnende doelpunt bleef uit. Zo haalde Zwevezele een vier op zes tegen de leider. Op basis van de kansen verdiende de thuisploeg wel de volle buit.

(WD – foto Bart)

KSKV Zwevezele A – KFC Merelbeke: 2-2

KSKV Zwevezele A: Depaepe, Vandendriessche, Bataille, Lagrou (78′ Geryl), Provoost, Dildick, Verzele, Hillewaere, Marmitte, Coussement, Yagan (65′ Vanheuverzwyn).

Doelpunten: 10′ Hillewaere 1-0, 20′ Elaut 1-1, 40′ Bultheel 1-2, 80′ Vanheuverzwyn 2-2.