KSKV Zwevezele door de grote poort naar tweede amateur

Goed 1.000 supporters en voetballiefhebbers volgden de topper die moest beslissen over promotie naar tweede amateur.

Zwevezele zette Lyra onmiddellijk onder druk. Binnen de eerste vijf minuten speelden ze twee kansen via Vandendriessche bijeen. Het tempo bleef hoog en de thuisploeg had het meeste overwicht. Doelman Maes van Lyra hield met goede reddingen de nul op het bord. Ook moest Depaepe een vrije trap uit de kruising zweven. Met een brilstand werd de rust ingegaan en het werd duidelijk dat wie zou scoren de wedstrijd zou winnen en promoveren.

De tweede helft begon als de eerste en na een hoekschop van Vandendriessche kopte Cornelis raak. De bezoekers moesten uit hun egelstelling komen en op zoek gaan naar de gelijkmaker. In de 61ste minuut werden de bezoekers tot tien herleid na een tweede geel voor Van Parys. Tumult in de daaropvolgende fase toen een duel Verzele zijn tweede geel kreeg. Tien tegen tien dus.

Een fout op de doorgebroken Dildick werd terecht met een penalty bestraft en Yagan zette die en de uitsluiting van Dillien. De bezoekers moesten met negen verder. Het werd stil bij de aanhang van de bezoekers die meermaals aangemaand werden om niets op het veld te gooien. Zwevezele speelde de wedstrijd volwassen uit en verdient dubbel en dik de promotie.

(WD)

KSVK Zwevezele – Lyra-Lierse:

KSKV Zwevezele: Depaepe, Cornelis, Minne, Bataille, Verzele, Vandendriessche (75′ Van Heuverzwyn), Marmitte, Coussement (64′ Simoës), Yagan, Dildick, Omari (84′ Provoost).

Doelpunten: 57′ Cornelis 1-0, 74′ Yagan 2-0(pen.).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.