KSKV Zwevezele A zet de derde periode in met punt tegen S. Petegem

© VDB
Redactie KW

Het was snel duidelijk met welke bedoeling naar Zwevezele was afgezakt. Het balbezit was voor de thuisploeg en de bezoekers loerden op de counter.

Uit het balbezit speelde KSKV enkele kansen bijeen maar pogingen van De Rock, Van De Velde en Vandendriessche gingen over of naast. De beste kans was net voor het halfuur toen Verzele de bal diep stak en zo De Rock alleen voor doel bracht. Hij tipte de bal naast de doelman maar ook naast het doel. De enige kans voor Petegem was voor Davy Joye maar hij mikte te hoog.

In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld. Toen Yagan de bal kreeg schoot hij van ver op doel en de bal verdween onder doelman Vandenbossche in doel. Zwevezele ging op zoek naar een tweede treffer die meer zekerheid kon bieden. Van De Velde schoot op doel maar de bal miste de goede richting. De organisatie bij de thuisploeg zat goed zodat Petegem weinig kon afdwingen. Op een hoekschop na een door de bezoekers betwiste fase mikte Bataille nipt naast en even later was er een parade nodig van Vandenbossche om Zwevezele van de 2-0 te houden. Thuisdoelman Depaepe moest daarna goed plat en daarop volgend kon een rommelige fase door KSKV niet afgerond worden. Petegem wist na een vrije trap het enige Zwevezeelse foutje af te straffen via Vanborm zodat Sparta een onverdiend gelijkspel uit de brand kon slepen.

(WD)

KSKV Zwevezele A- S. Petegem:

KSKV Zwevezele A: Depaepe, Minne, Van De Velde, Vandendriessche, Bataille, Provoost, Verzele, De Rock (75′ De Smet), Marmitte (89′ Simoës), Coussement, Yagan.

Doelpunten: 55′ Yagan 1-0, 86′ Vanborm 1-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier