KSKV Zwevezele A pakt zuinige zege tegen Svelta Melsele

Hans Cornelis kopte de 2-1 tegen de netten. © foto VDB

Zwevezele won zaterdagavond met 2-1 tegen ploeg-in-vorm Svelta Melsele.

Melsele was met een 10 op 12 aan een goede reeks bezig. Het was dus opletten geblazen voor KSKV. Dat deden ze niet op een hoekschop van de bezoekers heel vroeg in de wedstrijd.Op een hoekschop kon de bezoekende verdediger De Smet ongehinderd binnen koppen in de zesde minuut.

Zwevezele reageerde onmiddellijk maar vond geen gaatje in de verdediging van Melsele. Dildick vond dat wel en met een wereldgoal bracht hij de thuisploeg op gelijke hoogte.. Van buiten de 16 meter knalde hij schuin een fantastische volley tegen de netten. Dat was ook het sein om nog meer druk te zetten. Eenmaal stond de paal in de weg en was het een paar keer van net niet. Bij de rust stond de 1-1 op het bord.

© VDB

Zwevezeels overwicht

Zelfde spelbeeld na de koffie: het balbezit was voor Zwevezele. Melsele brak een paar keer uit, maar doelgevaar zat er niet in. Doelman Cool had op enkele vangballen na heel weinig werk. KSKV speelde op de helft van Melsele en in de 52ste minuut was het bijna raak maar de poging werd van de lijn geveeld. Zwevezele bleef aandringen en zette de bezoekende doelman enkele keren aan het werk.

Hans Cornelis brak de ban door een hoekschop van Vandendriessche krachtig binnen te koppen. Zwevezele hield de controle en speelde de wedstrijd heel volwassen uit. Hun overwicht was heel wat groter dan de 2-1 eindstand liet vermoeden.