KSKV Zwevezele A pakt verdiend puntje tegen titelkandidaat Knokke

© (Foto VDB)
Redactie KW

De wedstrijd werd een aangename wedstrijd voor de vele toeschouwers, een echte propaganda voor het voetbal. Hij eindigde in een terechte puntendeling.

KSKV startte de wedstrijd eigenlijk met een achterstand. Provoost beging in de 3de minuut een lichte overtreding in de zestien en de ref wees naar de stip. Vanfleteren zette de penalty onhoudbaar om. Met snel en vlot combinatiespel nam Knokke de bovenhand. Thuisdoelman Depaepe hield zijn ploeg in de wedstrijd. Na 26 minuten claimde Zwevezele ook een elfmetertrap voor een fout op De Smet in de grote rechthoek. De ref deed alsof zijn neus bloedde. Daarna kwam Zwevezele beter in de wedstrijd maar kon geen kansen afdwingen zodat de rust werd ingegaan met een 0-1-tussenstand.

In de tweede helft was een beter Zwevezele te zien en kregen ze ook kansen. Er waren nog twee betwistbare fases in de Knokse rechthoek maar de scheids zag er tot veler verbazing geen strafschop in tot groot ongenoegen van de thuissupporters. Dat belette KSKV er niet van om druk te blijven zetten op de bezoekende verdediging. Zo was er een open kans voor Yagan en een poging van Van De Velde werd op de lijn gered. Bij nog meerdere pogingen hield doelman Dhoest zijn ploeg recht. Gejuich bij de plaatselijke aanhang in de 87ste minuut toen de ingevallenVanheuverzwyn een gaatje vond en zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Opluchting voor Knokke toen een bal van Bataille op de deklat uiteen spatte en de bezoekers zo goed weg kwamen. Een gelijkspel was zeker verdiend voor Zwevezele en was een juiste uitslag want elke ploeg nam een helft voor zijn rekening. De nul was weggeveegd voor geel-zwart.

(WD)

KSKV Zwevezele A: Depaepe, Verzele, Coussement, Bataille, Provoost (89′ Marmitte), Simoës, Vandendriessche (72′ Van De Velde), Emmaneel, De Rock, Yagan, De Smet (80′ Vanheuverzwyn).

KFC Knokke: Dhoest, Vanraefelghem, Nils, De Sutter, Vanfleteren, Vandewalle, Savaete, Declerckn Buysse, Prez (68′ De Oliveira), Persoons.

Doelpunten: 3′ Vanfleteren 0-1 (pen.), 87′ Vanheuverzwyn 1-1.