KSKV Zwevezele A pakt periodetitel in de slotminuten

Aaron Vandendriessche scoorde twee keer voor Zwevezele. © (Foto VDB)
Redactie KW

Het slotkwartier was een echte thriller. De mannen van trainer Kurt Bataille bogen een 0-1 achterstand om in een 2-1 winst. Door het verlies van Wetteren is de eerste periodetitel binnen.

In een doelpuntloze eerste helft had Zwevezele het meeste balbezit maar geraakte niet in zijn spel. Stekene loerde op de counter maar verzuimde af te werken. Op een diepe bal kwam De Rudder alleen voor doel en lobde over. Een tweede kans was er voor bezoeker Laermans te zwak besloot. Zwevezele had ook een paar kansjes maar schoten van Yagan en Vandendriessche misten kracht en precisie.

Stekene begon uitstekend aan de tweede helft. Verzele verslikte zich in de bal en moet buiten de 16 een fout begaan om erger te voorkomen. Mennes zette zich achter de bal en mikte raak. Zwevezele was even van slag maar herstelde zich. Het zette Stekene onder druk en de bezoekers raakten er niet onderuit. Hun lange ballen werden perfect onderschept en de Zwevezeelse pletrol werd intenser. In een dolle laatste 10 minuten zette KSKV de scheve situatie recht. Eerste rondde Vandendriessche een aanval op rechts met een laag schot in de verste hoek perfect af. Toen Yagan in de rechthoek werd onderuitgehaald wees de ref naar de stip. Vandendriessche hield het hoofd koel en liet doelman De Grave geen schijn van kans. Van een ommekeer gesproken. Zo nam het revanche tegen de ploeg die Zwevezele in de eindrondfinale van promotie hield. Het levert Zwevezele die zijn eerste seizoen in 3de amateur speelt de eerste periodetitel op.

Doelpunten: 49′ Mennes 0-1, 81′ en 88′ Vandendriessche 1-1 en 2-1 (pen.).

KSKV Zwevezele A: Depaepe, Minne, Bataille, Vandendriessche, Verzele, Van Heuverzwyn (60′ Lagrou), Provoost, Simoës, Marmitte, Hillewaere (70′ Coussement), Yagan (93′ Rollier).

(WD – Foto VDB)