KSKV Zwevezele A keert scheve situatie om tot winst op de valreep

Arne Emmaneel scoorde het winnende doelpunt. © (Foto VDB)

KSVK Zwevezele A won zondagmiddag met 2-3 op bezoek bij SCT Menen.

De eerste helft zette KSKV te weinig druk naar voor en kwam op achterstand te staan. Na de rust waren ze wel goed gestart en kon Menen op de counter zijn voorsprong verdubbelen nadat De Rock een teen te kort kwam om gelijk te stellen. Dan zette Zwevezele alles op niets door drie vervangingen te doen en het spelsysteem aan te passen. Met drie verdedigers en twee hoge flanken probeerden ze de bakens te verzetten. Keerpunt was de strafschop die door Van De Velde werd omgezet na handspel. De bezoekers hadden moed geput en gingen op hun elan door. In de laatste tien minuten maakten de invallers het verschil en bezorgden hun ploeg de overwinning waarmee ze de top-vijf binnen sluipen. Dat opent nieuwe perspectieven voor de mannen van trainer Cornelis.

KSKV Zwevezele: Depaepe, Minne, Van De Velde, Vandendriessche, Bataille, De Smet (59′ Van Heuverzwyn), Provoost (59′ Emmaneel), Verzele (Simoës), De Rock, Marmitte, Coussement.

Doelpunten: 44′ Dewaegemaeker 1-0, 52′ Atieda 2-0, 75′ Van De Velde 2-1(pen.), 83′ Van Heuverzwyn 2-2, 89′ Emmaneel 2-3.