KSKV Zwevezele A boekt broodnodige winst op Sparta Petegem

Klaas De Rock scoorde het winnende doelpunt. © (Foto VDB)

De tweede competitiewedstrijd heeft voor KSVK de nodige driepunter opgeleverd na het verlies in de eerste. Er werd met 0-1 gewonnen bij Sparta Petegem.

De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd zonder veel pit. Na de rust zat er meer animo in de wedstrijd. De bezoekers gingen op zoek naar een doelpunt die de wedstrijd kon openbreken. Toen Petegem in de zestien van de bezoekers waren, claimden zij een strafschop. Er was volgens hen een duwfout gebeurd maar na veel gepalaver wees de ref niet naar de stip.

Toen in de 56ste minuut een Zwevezeelse aanval vanop links werd doorgekopt nam Klaas De Rock succesvol over en bracht zo de 0-1 op het bord. Dan compenseerde de ref voor de niet gefloten penalty en Petegem mocht een strafschop nemen. Gerechtigheid geschiedde want doelman Lorenzo Depaepe haalde de bal uit zijn linkerbenedenhoek. Zo was hij opnieuw de redder voor zijn ploeg door net zoals in de bekerwedstrijd tegen Mandel toen twee strafschoppen redde.

De stand wijzigde niet meer en bracht dus de nodige een terechte winst voor Zwevezele.

KSKV Zwevezele A: Depaepe, Claeys, Yagan, Vandendriessche, Bataille, Dewaegemaeker, Makonga, Verzele, De Rock, Marmitte, Bouchet.

Doelpunt: 56′ De Rock 0-1.