KSK Vlamertinge wint tweede Memorial Steven Delrue

Yannick Platteeuw, technisch verantwoordelijke jeugdopleiding KSK Vlamertinge, bij de wisselbeker Steven Delrue die gewonnen werd door KSK Vlamertinge. © DVDB
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij vond de Memorial Steven Delrue plaats op de terreinen van KSK Vlamertinge. Steven Delrue voetbalde bij Vlamertinge en overleed in 2013 op 31-jarige plots na een hartfalen.

“Zowel op als naast het veld was Steven een leuke gast”, vertelt ex-ploegmaat Nils Demeulemeester. “Steven was van Houthulst afkomstig, woonde in Poperinge en was onthaalmedewerker bij de BMW-garage in Ieper. Ik herinner mij Steven als een talentrijke voetballer maar ook als een man die voor plezier kon zorgen tijdens en na de wedstrijd.”

“Hij speelde met het nummer vier. Zijn trui hangt ingekaderd in de kantine. Sinds zijn heengaan speelt bij KSK Vlamertinge niemand meer met dat nummer. Verdriet slijt maar de herinnering aan Steven blijft. De memorial is een herinnering aan een goede vriend en ploegmaat. Het tornooi waaraan Houthulst, Kortemark, Vlamertinge, de beloften en d’oude moaten deelnamen, blijft een emotionele herinnering.”

De finale werd gespeeld tussen KSK Vlamertinge en SVD Kortemark. KSK Vlamertinge won de wisselbeker met 2-1.

(dvbz)

KSK Vlamertinge wint tweede Memorial Steven Delrue

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.