KSK Vlamertinge verliest laatste match in derde amateurklasse

Yannick Platteeuw. © (Foto VDB)
Redactie KW

KSK Vlamertinge heeft vandaag afscheid genomen van de 3e amateurklasse A. De laatste wedstrijd van het seizoen werd met 0-2 verloren van Ninove. Trainer Yannick Platteeuw sprak over een zeer turbulent seizoen.

KSK speelt aanvankelijk heel goed mee en kreeg na 12′ een eerste doelkans bal wanneer Demeulemeester de bal tot bij Tanghe die op zijn beurt Neve bedient en die ziet de bal in hoekschop gekeerd door de doelman.

Op het kwartier pakt Boeve geel om zo een eerste tegendoelpunt te vermijden. Er wordt gerust met 0-0. Het duurt tot in de 71 ‘ tot een kleine fout wordt afgestraft door Ninove en zo de gevleide voorsprong op het bord komt. Andermaal Neve is dicht bij de gelijkmaker maar in de 84’ loopt Ninove op counter verder uit.

Na het overlijden van voorzitter Geert Rodenbach begonnen ook de extra-sportieve problemen bij de club. Heel wat spelers stuurden hun kat naar wedstrijden en trainingen. “Vandaar ook de bewuste keuze om met jonge spelers het seizoen af te werken. Ik denk dat de jonge gasten genoten hebben van het voetbal op dit niveau. Dit neemt niemand hen nog af. Nu al kunnen ze zeggen dat ze in nationale gevoetbald hebben en ze staan pas aan het begin van hun loopbaan.”

Volgend speeljaar schrijft KSK Vlamertinge ook een ploeg in vierde provinciale in.

(MD – Foto VDB)