KSK Vlamertinge heeft met Diego Caron nieuwe hulptrainer

Jeroen Laseure

Enkele weken na het ontslag van Frederik Wydoodt heeft de derde amateurklasser Diego Caron aangesteld als nieuwe beloftentrainer en T2.

Begin deze maand beslist het bestuur om afscheid te nemen van Frederik Wydoodt als hulptrainer. Hij bekleedde die functie nochtans al negen jaar, maar werd uiteindelijk toch op straat gezet. Vlamertinge moest op zoek naar een opvolger en kwam uit bij Diego Caron. “Diego is een ex-trainer bij de jeugd van Vlamertinge en heeft nog heel wat van de huidige beloften onder zijn hoede gehad“, legt sportief coördinator Yannick Platteeuw de beslissing van het bestuur uit. “Hij kent dus het huis en was een vrije trainer. Diego wordt aangesteld als beloftentrainer, maar zal ook Yves Logie bijstaan als T2 bij de eerste ploeg.”

Diego Caron heeft al een lange staat van dienst in het (jeugd)voetbal van de Westhoek. Vorig seizoen vatte hij het seizoen aan als hoofdtrainer van vierdeprovincialer FC Houthem. De titelfavoriet leek lange tijd de hoge verwachtingen in te lossen, maar eind november stapte hij op bij de Waalse club, samen met hulpcoach Diederik Pattyn. Een gebrek aan inzet bij de spelers was een van de redenen voor hun vertrek. De Vlamertingenaars weten dus wat hen te wachten staat

Vlamertinge bengelt eenzaam onderin derde amateurklasse met slechts twee punten. “Maar we zijn ervan overtuigd dat we onze weg naar boven zullen kunnen inzetten”, geeft Yannick mee. “Als we spelen zoals de laatste twee wedstrijden, zullen we zeker nog punten pakken. Het is een kwestie van kansen afwerken.” Komend weekend wacht de derby met Menen.

(JL – foto a-EF)