KSK Steenbrugge laat woelige maanden achter zich

Reginald Vereycken en Peter Allaert rekenen op het behoud in derde provinciale
Redactie KW

Peter Allaert en Reginald Vereycken namen samen de uitdaging aan om Jong KSK Steenbrugge doorheen vierde provinciale te loodsen. Hun trainersarbeid werd bewierookt, de jeugd groeide zienderogen en het duo liet zich door niets of niemand beïnvloeden. “Hopelijk kunnen we onze ervaring overzetten op de spelersgroep.”

Peter en Reginald werden op Daverlo dusdanig naar waarde geschat dat hen gevraagd werd het totaal nieuwe geheel in derde provinciale onder hun hoede te nemen. Reginald Vereycken die net als Peter Allaert kan bogen op voetbalervaring tot in eerste nationale, aarzelde geen moment. “We blijven werken in duo, hetgeen perfect te combineren is met onze broodwinning. We kennen elkaar door en door en trekken dezelfde lijn. De voorbije maanden hebben we geen moment stilgezeten. Onze kern bestaat uit 21 spelers, waarvan 19 neofieten. Sommigen voetbalden in onze accommodatie in de tijd dat Chris De Bisscop hier trainer was. We heten ze opnieuw van harte welkom. Anderen kwamen zich aanbieden op advies van één van onze gebleven basispionnen.”

“Binnen de vereniging waait een nieuwe wind op vlak van bestuur, entourage, technische staf en spelers. Over het verleden wil ik het niet meer hebben, dat lijkt me puur tijdverlies. Diegenen die nu aan bod zijn, onder leiding van preses Koen Astaes, verdienen alle krediet. Jong KSK blijven we in het oog houden. We slaan geen stappen over. Zo werd er slechts één talent overgeheveld naar KSK Steenbrugge A. Voor de anderen volgt een evaluatiemoment in oktober of november.”

“Peter en ik wijken geen duimbreed af van ons stramien en zullen opnieuw opteren voor attractief en aanvallend voetbal. Nu komt er evenwel één belangrijk aspect bij: we zullen resultaten dienen te halen. Voor ons wordt het cruciaal om het behoud te verzekeren. Verder reiken onze aspiraties niet. Slagen we daarin, dan mogen we ons meer dan tevreden achten. Natuurlijk geloof ik erin, dit gloednieuwe geheel zal ons niet teleurstellen. Tijdens de onderhandelingen zeurde niemand over premies. Iedereen wordt ook op dat vlak op gelijke voet behandeld.”

“Tijdens de voorbereiding zullen we trachten een weerbaar geheel te kneden dat moet klaar zijn om van zich af te bijten in derde provinciale. We komen een eerste keer samen op 16 juli. Ik maak me sterk dat quasi iedereen aanwezig zal zijn. Op 2 september openen we de competitie met de korte verplaatsing naar Daring Brugge. Moeilijk? Misschien, maar wij zullen meteen ons beste beentje voorzetten. Ervaring is misschien het sterke wapen van Peter en van mezelf. Hopelijk kunnen we die troef overzetten op de groep.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.