KSK Oostnieuwkerke verliest met 0-1 van leider KVV Zelzate

Ewoud Defevere © VDB
Redactie KW

Voor de thuiswedstrijd tegen leider Zelzate kon coach Jeffry Verhoeven de titularissen Ewoud Defevere en Jonas Buyse recupereren. Voor het overige bleef de gekwetstenboeg overvol met Jeroen Vanthournout, Thibault Trioen, Gianni Sennesael en Arne Sabbe als belangrijkste namen.

Onmiddellijk na het eerste fluitsignaal kreeg de thuisploeg al een doelpunt te slikken, getekend door Tars Notteboom. De plaatselijke aanhang vreesde een afstraffing tegen de Oost-Vlamingen, maar dat viel uiteindelijk wel allemaal goed mee. Zelzate was wel de meest dominante ploeg, maar in de zone van de waarheid bleek men dit keer niet efficiënt, zelfs niet toen Oostnieuwkerke nog een half uur met tien man verder moest na de uitsluiting van Broes Willem. Het bleef 0-1.

Door de ruime winst van Torhout KM tegen hekkensluiter Bornem, moet men in de rangschikking terug een plaats inleveren en staat nu maar dertiende meer, slechts één punt verwijdert van een rechtstreekse degradatieplaats. In dat opzicht wacht zondag een uiterst belangrijke thuisconfrontatie tegen Melsele, dat voorlaatste staat.

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier