KSK Oostnieuwkerke moet nog spelen, maar is nu al kampioen in eerste provinciale

Redactie KW

In eerste provinciale is de beslissing gevallen over het kampioenschap. KSK Oostnieuwkerke mag deze namiddag na de wedstrijd tegen Racing Lauwe de champagne ontkurken, ook al kwam het dit weekend zelf nog niet in actie en mag het zelfs nog puntenverlies lijden.

Reden: Eerste achtervolger VK Dadizele A verloor zaterdag voor eigen publiek van Wielsbeke (1-2), waardoor de achterstand van acht punten op twee speeldagen van het einde niet meer te overbruggen is. Assistent-coach Dieter Scheirlinck had dit scenario niet echt verwacht.

“VK Dadizele A was de voorbije weken aan een geweldige reeks bezig van 33 op 33, waardoor iedereen verwachtte dat ze deze positieve lijn ook tegen Wielsbeke zouden doortrekken. Uiteindelijk zat men nu toch in het verliezende kamp en dat had als gevolg dat wij nu volledige zekerheid hebben over de titel.”

“Niemand zal wellicht kunnen ontkennen dat deze niet terecht is. Vooral voor Nieuwjaar waren wij echt ongenaakbaar. Erna was ons spel misschien niet meer zo dominant, ook al door de beperkte kern en de blessures, maar toch bleven de resultaten volgen.”

“Zondag maken we er hopelijk een galawedstrijd van maken, maar vanaf maandag volgt terug het realistische. En dat is toch wel dat we nog een tweetal spelers nodig hebben om een zorgeloos seizoen te kunnen draaien in derde amateurklasse. Het bestuur en trainer Jeffry Verhoeven op kop realiseerde al schitterende transfers, vandaar dat ik er niet aan twijfel dat ook de vervollediging gaat lukken. Als sportieve cel hadden we natuurlijk gehoopt dat iedereen aan boord bleef maar de onderhandelingen draaiden dus anders uit.”

(SBR)