KSK Oostnieuwkerke mag zijn eigenheid niet verliezen

Dimitri Geerolf © JC
Redactie KW

De voorbije weken was het misschien wel door de coronaperiode bijzonder stil over KSK Oostnieuwkerke. Achter de schermen werkte voorzitter Dimitri Geerolf in alle stilte aan de uitbouw van een (bijna!) volledig nieuwe ploeg met de bedoeling om in eerste provinciale terug op de linkerkolom te azen zoals voorheen.

“Het waren geen gemakkelijke tijden om in te werken, maar uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd om een mooie kwalitatieve kern samen te stellen van zo’n twintig man”, opent de praeses. “In eerste instantie kon ik een sterke ruggengraat van vorig jaar behouden met jongens als de doelmannen Thomas Vercruysse en Milan Dumortier, de broers Aron en Ewoud Defevere, Maarten Houthoofd en in aanvallend opzicht ook Grady Hoflack.

Verder blijft ook Bela aan boord. Vorig jaar kwam hij door een zware achillespeesblessure niet veel in actie, maar hij staat nu te popelen van ongeduld om de trainingen terug te hervatten in juli. Hij zal trouwens herenigd worden met zijn broer, die nu nog ergens voor het mooie weer zorgt bij een Henegouwse derdeprovincialer. Verder ben ik gaan shoppen bij ploegen als Boezinge en de beloften van Roeselare en Kortrijk naar jong regionaal talent die het zeker in eerste provinciale kunnen waarmaken.”

Starten met een nieuwe lei

“Het tijdperk van Jeffrey Verhoeven is nu voorbij, vandaar dat we als vereniging willen starten met een nieuwe lei dat vooral jeugdig gekleurd is. Hun verbondenheid samen met de invloed van onze ervaren coach Johny Nierynck moet er voor zorgen dat iedereen terug van Oostnieuwkerke spreekt in de regio. Daarbij vergeten we zeker niet de inbreng van de eigen jeugdspelers. Zo voorzien we nu al een vijftal gasten door te hevelen naar de A-kern en hun geregeld ook speelkansen te bieden. Daar staat onze nieuwe coach zeker voor open. Het was een hele opgave, maar als bestuur zijn we erin geslaagd om terug iets moois te bouwen. Nu moeten de resultaten natuurlijk nog volgen, maar belangrijk is ook dat we onze eigenheid niet verliezen.”

Nationaal verhaal voorbij

“Als club hebben we al verwerkt dat derde amateurklasse voorbij is. Vorig jaar hebben we al vanaf speeldag één tegenslagen gekend met zeven constante geblesseerden, maar desondanks toonden we in elke wedstrijd veel weerbaarheid. Vandaar dat we nog altijd de moed niet hadden verloren om het behoud te realiseren, tot corona uitbrak. Er waren immers nog belangrijke matchen tegen ploegen als Wingene en Torhout. Jeffrey Verhoeven en later Dieter Scheirlinck leverden steeds goed werk, maar het werd niet beloond met de nodige punten. Maar in provinciale is er ook voetbal”, besluit Dimitri Geerolf. Eerstdaags maakt hij ook de in- en uitgaande transfers bekend.

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier