KSCT Menen verliest vier basisspelers

Redactie KW

In vierde klasse bouwt KSCT Menen volop aan de ploeg voor volgend seizoen. Het staat nu al vast dat de Meense sportieve cel nog heel wat werk voor de boeg heeft. Nadat eerder al bekend raakte dat Gwenny Opbrouck naar KFC Izegem trekt, lieten drie andere belangrijke spelers weten dat ze de grensclub verlaten.

En niet van de minsten want doelman Dylan Olievier -basisspeler en vorig jaar nog verkozen tot gouden schoen van zijn club- verdedigt volgend jaar de kleuren van derdeklasser KM Torhout. Olievier speelde vijf jaren bij KSCT Menen en stond ook in doel toen Menen de promotie maakt naar bevordering drie seizoenen geleden. Ook verdediger Jens Kindt verlaat ‘na vijf schitterende jaren’ geel-zwart. Hij kiest met Rumbeke voor een club dichter bij huis. Met Indy Vancraeyveldt verliest de vierdeklasser nog een jong talent. De 20-jarige middenvelder kende onder de vleugels van de vertrekkende trainer Pascal Verriest geen al te succesvolle periode bij Menen en beproeft vanaf komende zomer zijn geluk bij FC Gullegem in derde klasse.

Met de andere spelers wordt volop onderhandeld. Toch is het niet allemaal kommer en kwel bij Menen, dat het volgend jaar met nieuwe trainer Joost Malfait probeert om mee te strijden met de top in bevordering. David Cardon (Tournai) versterkt de spits en Tibo Vandendriessche (20) van KV Kortrijk werd al binnengehaald als middenvelder. Voorts tekende hét supertalent Valentin Mahieu (18), die nochtans in de belangstelling stond van een handvol andere clubs, bij. Swiftnick Verbrugghe, Quentin Santele, Niels Peers, Dieter Meulenyzer en Benoit Degruyter volgden zijn voorbeeld.

(MPM – foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.