Kristof Verspeeten op weg van Mandel United naar Winkel Sport

Kristof Verspeeten in kopduel met Sane van KV Oostende in de bekermatch eerder dit seizoen. © belga
Wouter Vander Stricht

Het huwelijk tussen Kristof Verspeeten en Mandel United is in staat van ontbinding. Honderd procent rond is het nog niet, maar sportief manager Mario David van Mandel United beaamt: “Hij is op weg naar Winkel Sport.” Ook de spits laat eenzelfde geluid horen. “Ik speel normaal de rest van het seizoen voor Winkel Sport. Ik ben blij met deze kans, ik voel veel vertrouwen.”

Winkel Sport en Mandel United zijn er al uit, een overeenkomst tussen beide clubs is er al. Er moeten nog wat praktische details afgehandeld worden tussen Verspeeten en zijn huidige club Mandel United.

Met Verspeeten in de spits moet Winkel straks meer mogelijkheden hebben om zich veilig te spelen in eerste amateurklasse. Verspeeten was bij Mandel United naar de B-kern verwezen. Mario David: “Een speler die bewust een derde gele kaart pakt om een weekendje er tussenuit te kunnen, dat past niet binnen de professionele mentaliteit van onze club.” Verspeeten nuanceert: “Bij Mandel waren ze op de hoogte, ik ging sowieso niet spelen. Dat weekend was mijn verloving gepland.”

Wat er ook van moge wezen, Verspeeten werd naar de B-kern verwezen en de speler gaf aan te willen vertrekken. Er waren wel enkele gegadigden, maar de aanvaller die in Lochristi woont, zoekt het niet ver van Mandel. Hij gaat bij de buren van Winkel Sport aan de slag. Dus één reeks hoger, maar wel in volle degradatiestrijd. “Uit de gesprekken met Winkel putte ik veel vertrouwen, je voelt dat ze me echt willen.”

Verspeeten speelde vijf seizoenen voor Sint-Niklaas en in het eerste jaar van het bestaan van de fusieclub scoorde hij namens de Oost-Vlaamse club een hattrick op de slotspeeldag tegen Mandel, dat daardoor sowieso de titel aan Rupel Boom moest laten. Hij had voor drie seizoenen getekend bij Mandel, maar dat contract wordt nu ontbonden. “Bij Winkel teken ik normaal voor zes maanden met een optie op een bijkomend jaar.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.