Kristof Rondelez wil met KRC De Panne uit de impasse geraken

Zondagnamiddag speelt de A-ploeg van KRC De Panne tegen oude bekende KEVC Beselare. Met het oog op het behoud in derde provinciale A, is het belangrijk dat ze punten pakken, weet coach Kristof Rondelez.

Kristof Rondelez. © Bart

KRC De Panne verloor zijn laatste vijf matchen en zakte daardoor naar de elfde plaats in het klassement. “Veel van onze voetballers zitten volop in de examens. Dat betekent dat we zeker tot eind januari niet op hen kunnen rekenen. Daarnaast sukkelen enkele van onze beste spelers met hardnekkige blessures.”

De coach van De Panne heeft de nodige ervaring met de tegenstander van zondag en vreest dat het een moeilijke match wordt. “Beselare is in principe sowieso beter dan wij en we verloren ook onze vorige match tegen hen. Het is erg belangrijk dat we elke aanval van Beselare counteren en opvangen.

Ondanks alles blijft de groepsgeest erg goed

Rondelez blijft wel realistisch. “We staan nu op de elfde plaats met 18 punten. Nog even en we flirten met degradatie. Dat is geen fijn gevoel. We zitten duidelijk niet meer op hetzelfde niveau als enkele weken geleden. Dat valt niet te ontkennen. Zondag moeten we ons herpakken. We moeten uit deze impasse geraken en er vooral voor zorgen dat we niet verder wegzakken. We beseffen dat ook de volgende match tegen Ploegsteert een hele uitdaging zal worden. Ook zij staan op een comfortabelere positie dan wij. Zoveel mogelijk punten pakken, is nu de boodschap.”

Ondanks alles blijft de groepsgeest erg goed, weet de trainer. “We geloven er nog steeds in. Er is niemand die gespannen rondloopt door de teleurstellende resultaten. Dat kan ook tellen. Van zodra de examens zijn afgelopen, hebben we weer wat meer ademruimte. We hopen ook dat onze geblesseerden vlug herstellen. Als deze twee factoren weer in orde zijn, dan kunnen we er weer volop tegenaan”, besluit Rondelez. (SM)

Zondag 19 januari om 14.30 uur: KRC De Panne A – KEVC Beselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.