Kris Brackx en E. De Haan (2A) moeten zondag winnen in strijd om behoud

Kris Brackx. © FRO
Redactie KW

Eendracht De Haan kwam vorige week niet in actie op het veld van Tielt. Een uur voor de wedstrijd werd het veld onbespeelbaar verklaard. De wedstrijd wordt wellicht ingehaald op paasmaandag. Zondag wacht de levensbelangrijke derby thuis tegen SK Eernegem, een duel voor het behoud.

“Dat wordt zondag een zespuntenwedstrijd die we absoluut moeten winnen”, zegt trainer Kris Brackx. “Met nog vijf – voor ons nog zes – wedstrijden voor de boeg moeten we absoluut punten pakken om weg te komen uit die gevaarlijke degradatiezone. Ik reken daarvoor op de spelersgroep, die nog steeds super gemotiveerd is om het behoud af te dwingen. Tot nu toe zijn de resultaten niet echt meegevallen. Het probleem is dat we elke week goed voetbal brengen, maar te weinig scoren. Voor de match van het jaar zal ik niet kunnen rekenen op Livio Proot, die out is met een hielblessure. Hopelijk raakt Kris Mahieu fit. We zullen hem best kunnen gebruiken.”

“We hebben het voordeel dat we de heenwedstrijd gewonnen hebben met 1-2. In De Haan moeten we dat nog eens overdoen. Eernegem heeft vorige week bovendien een 4-0-oplawaai gekregen bij Kanegem. Er was ook twee keer geel voor Strobbe en het zal wel wat tijd vergen om zich van die opdoffers te herstellen. Onze tegenstander heeft een punt meer, maar wij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Voor ons is het belangrijk dat we winnen, want het resterend programma is niet gemakkelijk. Het ziet er ook niet goed uit in het nationaal voetbal en dat heeft voor gevolg dat er mogelijks drie ploegen rechtstreeks zullen zakken. Het wordt dus moeilijk, maar moeilijk gaat ook. We blijven positief.”

Eendracht De Haan ziet voor volgend seizoen een flink aantal spelers vertrekken: de broers Jari en Joren Durand naar SK Snaaskerke; Neal Jooris en Kris Mahieu naar WS Oudenburg; Gino Braems naar Lissewege en Jelle Declercq naar FC Heist. In de plaats komen Thijs Jonckheere (Veldegem), Giuliano Vanacker (Damme), Ori Bolle (vrij) en Mathieu Dewaele (Blankenberge). Vraag is natuurlijk waar Eendracht De Haan volgend seizoen zal spelen. Wordt het derde of blijft het tweede? Binnen vijf weken weten we meer.

(FRO)

Zondag 15 maart om 15uur: E. De Haan – SK Eernegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier