KRC Harelbeke wint zuinig van Gent-Zeehaven

Een bedrijvige Lebsir bood Dylan Descheemaecker de 1-0 aan. Harelbeke won zuinig van Gent-Zeehaven. © VDB

Een ervaren KRC Harelbeke pakte een verdiende 1-0-zege tegen een fris en jong RC Gent-Zeehaven en vindt zo aansluiting bij de top acht. Alweer Dylan Descheemaecker zorgde voor het beslissende doelpunt.

In de openingsfase waren de betere kansen voor de bezoekers. Eerst besloot Notteboom in combinatie met Lapage rakelings naast. Even later schoot diezelfde Notteboom onbesuisd over. Harelbeke had het aanvankelijk moeilijk met een goed georganiseerd Gent, maar kwam na 20′ voor het eerst dreigen. Notebaert besloot voorlangs. Daarna zag Lebsir zijn poging gered door de bezoekende doelman. Op slag van rust was het terug de beurt aan Gent. De Bruycker bracht de bal voor doel, waar Van De Geuchte op de lat kopte. 0-0 na een genietbare eerste helft.

Pas afgetrapt in de tweede helft nam Harelbeke het initiatief. Na een snelle aanval vond Lebsir Descheemaecker, die in het zijnet trapte. Even later vloog de poging van Notebaert over. Een doelpunt hing in de lucht en kwam er ook toen Lebsir op rechts doorbrak, een verdediger in de wind zette en Descheemaecker vond, die de 1-0 binnenschoof. De reactie van Gent kwam er meteen. Notteboom kopte op de dwarsligger en ook de vrije trap van Leemans raakte de lat. Harelbeke ging daarna gedreven op zoek naar de bevrijdende tweede treffer, maar Descheemaecker en Lebsir raakten niet voorbij doelman Maes. Tien minuten voor het einde besloot Lebsir na een individuele actie op de deklat. Gent-Zeehaven had zijn beste krachten verbruikt en Harelbeke kreeg voort kansen. Doelpunten vielen er niet meer, want Descheemaecker stuitte op de doelman en de poging van Vlieghe ging over.