KRC Harelbeke wil rustig seizoen met vernieuwde kern: “Er zit muziek in deze groep”

Redactie KW

KRC Harelbeke kon vorig seizoen in zijn maidenjaar in de tweede amateurliga slechts ternauwernood het behoud afdwingen door een zes op zes begin april. Afgelopen lente onderging de kern heel wat wijzigingen en met frisse moed willen de paarshemden sneller zekerheid over het behoud.

Eerder deze week sijpelde minder goed nieuws binnen uit Harelbeke. Erevoorzitter Jean-Jacques Destadsbader overleed schielijk op 69-jarige leeftijd. De ex-slager uit de Overleiestraat was een drietal jaar voorzitter van de Harelbeekse club en werd opgevolgd door Stefaan Caluwier, die tot twee jaar terug preses was. Na een intermezzo met Christophe Rommens is Freddy Callens nu voorzitter, maar die verontschuldigde zich voor zijn afwezigheid op de voorstelling van de A-kern voor dit seizoen.

En die kern onderging dus een serieuze metamorfose. “De kern is er serieus op verjongd,” aldus trainer Didier Degomme, die zijn vijfde seizoen begint in het Forestierstadion. “Jeugd brengt enthousiasme, jeugd brengt ambitie. Ik werk dus graag met jonge, ambitieuze spelers. En de sfeer in de groep zat al van meet af aan goed. Er zit muziek in deze kern, ook op sportief vlak. We wonnen bijvoorbeeld met 1-4 tegen Oudenaarde en er is ons bekerparcours. Let wel, ik zit al lang genoeg in het vak om te weten dat een goede voorbereiding niet meteen een goeie competitiestart garandeert. Maar het geeft iedereen wel een boost.”

Niels Vandenbroucke

Eén van de meest in het oog springende nieuwkomers is Niels Vandenbroucke, ooit nog deel uitmakend van de A-kern van Zulte-Waregem. “Maar ik heb als Harelbekenaar wel nog hier gespeeld. Bij het faillissement van KRC Harelbeke in 2002 zocht ik andere oorden op, maar vijftien jaar later is het terug KRC en is dit een club in volle opbouw. Ik begin met serieus wat goesting aan het seizoen,” besluit Niels, zoon van ex-KRC-doelman Franky Vandenbroucke.

Spelers in: Tom Thieren (Deinze), Flo Decostere (Zulte-Waregem), Thijs Couckuyt (KV Kortrijk), Wout Van Poucke (SV Roeselare), Ruben Pyck (Izegem), Laurens Vandenheede (Wingene), Jeremie Cremers (Olsa Brakel), Niels Vandenbroucke (Sparta Petegem), Anthony Degrendel (Gullegem), Ruben Ketels (Temse).

Spelers uit:Valentin Romont (Gullegem), Kevin Maleon en Jessy Lebsir (beiden Boezinge), Timothy Van De Wouwer (Oostnieuwkerke), Niels De Loof (Westhoek), Robinson Woodruff en Tjardo Techel (beiden Wervik), Kim Van Den Bergh (Hoek, Ned.), Adrien Dessart (Acren-Lessines), Willem Vandepitte (Dadizele), Maxence Dannel (?), Ahmed Diallo (?).

(MC – Foto MC)