KRC Harelbeke verliest twee punten, FC Gullegem pakt zijn eerste puntje.

Viktor Notebaert (M) ontzet de bal tussen Lennart Sampers (L) en Robbe Dekiere (R). © VDB
Redactie KW

KRC Harelbeke kwam op voorsprong maar slaagde er niet in die voorsprong uit te diepen. Het was FC Gullegem, die na een kwartier al met tien verder moest, die op het einde van de wedstrijd voor de gelijkmaker zorgde.

Harelbeke nam bij aanvang wat het voortouw, maar het was Gullegem dat via Vandamme voor het eerste doelgevaar zorgde. Zijn plaatsballetje dwarrelde tegen de paal terug het veld in. De kopbal van Derieuw ging nipt naast. Soli draaide goed weg, maar zijn schot miste alle richting.

In het midden van het veld maakte Tuyttens een fout op Sy. De scheids stond op 2 meter afstand en trok onmiddellijk rood. Gullegem na een kwartier al met 10 verder. Ondertussen viel de regen met bakken uit de lucht. Dat weerhield Notebaert niet om met een afstandschot doelman Vanderbeken tot een prima safe te dwingen. Op het half uur deed hij dat nog eens over, maar nu miste zijn poging richting. Vanderbeken was weer paraat op zijn derde poging. Het bleef 0-0 tot aan de koffie.

Ook in de tweede periode bleef Gullegem zich kranig weren. Het plooide massaal terug met Coopman, Vervaque, Sampers en Seignez in de achterhoede, vaak nog bijgestaan door Vansuypeene. Harelbeke drukte opnieuw, maar vond geen opening in de beginfase van de tweede helft. Een prima aangesneden vrije trap van alweer Notebaert werd zowel door Noppe als door Nfor net gemist.

Toye werd door Soli vrijgespeeld, Vanderbeken pakte opnieuw en werd stilaan ‘man van de match’ bij Gullegem. 20′ voor tijd was het dan toch prijs: een strak aangesneden hoekschop van Vandenbroucke werd door Derieuw aan de verste paal binnengekopt. 1-0, verdiend, zonder meer.

Bij Harelbeke was Notebaert alom aanwezig. Ei zo na had hij de 2-0 aan de voet, maar besloot aan de verkeerde kant van de paal. De ingevallen Zmimer bediende Noppe die zijn schot kraakte. Vervaque opereerde in de slotfase iets meer op het middenveld, en dat loonde: zijn voorzet werd door Vervaecke onder Thieren binnengewerkt. 1-1. Gevleid, omdat Harelbeke ettelijke keren vergat zijn voorsprong uit te diepen, verdienstelijk van Gullegem om met 10 man te blijven strijden.

Speelden voor Harelbeke :

Thieren, Derieuw, Van Damme, De Smet, Vandenbroucke, Sy (67′ Vandekerckhove), Vancraeyveldt(46′ Toye), Vandekerckhove, Noppe, Nfor, Soli (80 Zmimer)

Wisselspelers : Verdruye, Verlinde

Speelden voor Gullegem:

Vanderbeken, Sampers, Doornaert, Vansuypeene, Jodts, Tuyttens, Braekeveldt ( 24′ Coopman), Seigniez, Vervaecke, Dekiere (68′ Bakelandt), Vandamme (46′ Vervaque)

Wisselspelers: Dutoit

(MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier